SI
Show menu

Novice

Riko in Škrabec med najuglednejšimi

18. 6. 2012
Po raziskavi Kline & Partner, ki že vrsto let meri in spremlja ugled podjetij in direktorjev, se podjetje Riko kot tudi njegov ustanovitelj in direktorja in direktorja Janeza Škrabca uvršča med najuglednejše. Janezu Škrabcu letos pripada 5. mesto, podjetju Riko pa se uvršča na 13. mesto najuglednejših podjetij.
Podjetje Riko se na letošnji lestvici uvršča na visoko 13. mesto med najuglednejšimi slovenskimi podjetji. To se po mnenju poslovne javnosti zasluži zaradi kakovosti ponudbe, inovativnosti ponudbe, družbene odgovornosti in jasne vizije in odličnosti voditeljstva. V primerjavi z lansko lestvico je podjetje Riko napredovalo za 25 mest.
Odličnost direktorjev, predsednikov uprav je poslovna javnost ocenjevala na podlagi kriterijev, kot so kakovost, inovativnost in privlačnost ponudbe, vizija in odličnost voditeljstva, finančna učinkovitost, skrb za zaposlene in družbena odgovornost. Ti kriteriji namreč profilirajo odličnost voditelja. Janeza Škrabca so predstavniki poslovne javnosti, menedžerji iz velikih, srednjih in majhnih podjetij uvrstili na peto mesto med najuglednejšimi slovenskimi direktorji. Letošnja uvrstitev, sicer za tri mesta nižja od lanskoletne, potrjuje, da Janez Škrabec s svojim trajnostno naravnanim poslovnim in osebnim kanonom že več let upravičuje svoje mesto na Parnasu najuglednejših slovenskih direktorjev.