SI
Show menu

Novice

Galerija Miklova hiša, Ribnica, Slovenija, 17. 12. 2021

S popolnoma drugačnimi očmi

Peter Koštrun, Borut Krajnc, Tihomir Pinter in Roman Uranjek, Boštjan Pucelj, Lucija Rosc, Klavdij Sluban, Tadej Vaukman, Špela Volčič
Preberi več
Železniki, Slovenija, 18. 11. 2021

Sodelujemo pri protipoplavni ureditvi porečja Selške Sore

Skupaj s parterji v konzorciju (Nivo Eko kot vodilni partner, Hidrotehnik in VGP Drava) želimo zaščititi naselje Železniki pred 100-letnimi poplavnimi visokimi vodami z izvedbo ustreznih protipoplavnih ureditev ter ureditev regionalne ceste, ki poteka skozi staro trško jedro naselja Železniki (obvozna cesta Železnikov). Podjetje Riko bo poskrbelo za izvedbo zemeljskih, gradbenih, obrtniških in instalacijskih del.
Preberi več
Ljubljana, Slovenija, 8. 11. 2021

Zaključek projekta NEDO

Družba ELES je pretekli četrtek s partnerji obeležila pomemben mejnik druge faze projekta pametnih omrežij in pametnih skupnosti NEDO na slavnostnem dogodku, ki je potekal na daljavo med Ljubljano in Tokiom.
Preberi več
Pleternica, Hrvaška, 12. 10. 2021

Nova čistilna naprava na Hrvaškem

V ponedeljek, 11. oktobra 2021, smo v Pleternici na Hrvaškem podpisali pogodbo za projektiranje in izgradnjo čistilne naprave Pleternica, katero bo v okviru projekta "Razvoj vodne in komunalne infrastrukture aglomeracije Pleternica" sofinancirala Evropska unija iz Kohezijskega sklada. Nova čistilna naprava bo zagotovila čistejšo vodo za 15.300 prebivalcev mesta Pleternica. Z deli bomo pričeli v roku enega meseca.
Preberi več
Cotswolds, Velika Britanija, 21. 9. 2021

Rikova zgodba The Lakes by Yoo: 15 let kasneje

V idilično vas Lechlade v angleškem Cotswoldsu, ki se ponaša s slikovitimi tradicionalnimi vasicami, impozantnimi dvorci ter naravno pokrajino, je umeščen eden najbolj uspešnih nepremičninskih projektov na svetu – The Lakes by Yoo, ki postaja v nepremičninskem svetu primer »par excellence«. Enemu najvidnejših razvijalcev nepremičninskih potencialov Johnu Hitchcoxu in njegovemu studiu Yoo je uspelo nekdaj degradirano območje gramoznih jam iz peskokopov spremeniti v prestižno »second home« naselje, ki je zaradi izrednega zanimanja že pred časom preraslo zadane okvire. Občutek za trg in njegove potenciale, prava vizija in skrbno izdelana razvojna strategija, povezovanje s pravimi parterji ter trajnostni koncept so ustvarili visoke dodane vrednosti projektu in tudi novim perspektivam. Pred 15 leti smo s svojim sistemom lesene gradnje na projektu začeli sodelovati tudi v podjetju Riko. Prav Riko se podpisuje pod gradnjo lesenih prestižnih vil na projektu The Lakes by Yoo.
Preberi več
Pragersko, Slovenija, 31. 8. 2021

Začetek del za projekt ureditve vozlišča in železniške postaje v Pragerskem

Minister za infrastrukturo RS Jernej Vrtovec in direktorica DRSI Ljiljana Herga sta v družbi direktorja Rika Janeza Škrabca v torek, 31. avgusta 2021, obeležila začetek del pri nadgradnji vozlišča Pragersko. Dogodka so se udeležili tudi podžupan Občine Slovenska Bistrica Stanislav Mlakar, predsednik krajevne skupnosti Pragersko Matej Arnuš, poslanka Karmen Furman in Miljan Senčar ter Dejan Jurkovič iz DRSI.
Preberi več
Tržič, Slovenija, 24. 8. 2021

V Tržiču podpisali pogodbo za projekt dograditve kanalizacije

V torek, 24.08.2021 sta direktor podjetja Riko Janez Škrabec in župan Občine Tržič Borut Sajovic podpisala pogodbo pred pričetkom izvajanja projekta dograditve manjkajoče infrastrukture za odvajanje in čiščenje komunalne odpadne vode v aglomeraciji Tržič. Gre za enega izmed največjih infrastrukturnih projektov v regiji.
Preberi več
Poing, Nemčija, 20. 7. 2021

Pričela so se dela na gradbišču avtomatskega visoko-regalnega skladišča za bavarsko opero

Začela so se gradbena dela za postavitev avtomatskega visoko-regalnega skladišče za specialne zabojnike za bavarsko opero v Muenchnu. V podjetju Riko bomo namreč prav tu postavili jekleno regalno konstrukcijo za 440 paletnih skradiščnih mest in 168 zabojnikov s streho in fasado ter sprojektirali, dobavili, montirali in zagnali tudi logistično tehnološko opremo za to skladišče, jo povezali z obstoječim skladiščnim sistemom, vključno s povezavo z njegovim IT-delom. V prihodnjih štirih letih oziroma med garancijsko dobo bomo celoten skladiščni sistem tudi vzdrževali.
Preberi več
Bohinj, Slovenija, 19. 7. 2021

Prenova hotela Bohinj zaključena

Hotel Bohinj je pred dnevi v svoji novi podobi slavnostno odprl svoja vrata. Podjetje Riko je v partnerskem sodelovanju s podjetjem Tosidos poskrbelo za izvedbo lesene konstrukcije in druga gradbeno-obrtniška dela.
Preberi več
Dubaj, Združeni Arabski Emirati, 26. 1. 2021

Riko za Expo 2020 Dubaj

Podjetje RIKO je uspešno zaključilo gradnjo slovenskega paviljona na prestižni razstavi EXPO 2020 Dubaj. 1950 m2 velik paviljon bo obiskovalcem razstave predstavil Slovenijo kot zeleno srce v središču Evrope, kot stičišče kopenskih in morskih prometnih poti s poudarjeno pomembno geostrateško pozicijo.
Preberi več