SI
Show menu

Novice

Lviv, Ukrajina, 7. 12. 2020

Pogodba za izgradnjo bioplinarne za obdelavo mulja iz čistilnih naprav v Lvivu podpisana

Danes smo v ukrajinskem mestu Lviv z naročnikom Lvivsko komunalno podjetje »Lvivvodokanal« podpisali pogodbo za izgradnjo zahtevnega kompleksa Bioplinarne za obdelavo mulja iz čistilnih naprav v mestu Lviv. Projekt bomo izvajali v partnerskem sodelovanju z norveškim podjetjem CAMBI, ki se v svetovnem merilu ponaša z najnaprednejšimi tehnološkimi rešitvami in visoko učinkovitimi tehnološki procesi za potrebe čistilnih naprav. Projekt smo pridobili v mednarodni konkurenci na javnem razpisu EBRD.
Preberi več
Kijev, Ukrajina, 17. 11. 2020

Odprtje prenovljene podzemne postaje Sirec v Kijevu

V skladu s podpisano pogodbo za modernizacijo zastarele opreme za avtomatski prehod potnikov na postaji Sirec kijevske podzemne železnice, pridobljeno leto 2019 na javnem razpisu, je RIKO v mesecu novembru 2020 dokončal izvedbo projekta dobave sodobne opreme in avtomatskih vrtljivih križev za triindvajset vhodov na postaji Sirec podzemne železnice ukrajinske prestolnice.
Preberi več
Gorenjska, Slovenija, 2. 11. 2020

Obeležili začetek del na železniški progi Podnart – Lesce Bled

Minister za infrastrukturo RS Jernej Vrtovec in direktorica DRSI Ljiljana Herga v družbi državnega sekretarja Aleša Miheliča ter direktorja Rika Janeza Škrabca in predsednika uprave CGP Martina Gosenica obeležila začetek del na železniški progi na medpostajnem odseku Podnard – Lesce Bled. Dogodka so se udeležili tudi župan Radovljice Ciril Globočnik, župan Bleda Janez Fajfar in župan Kranja Matjaž Rakovec. Projekt je predstavil mag. Dejan Jurkovič, vodja Sektorja za investicije na DRSI.
Preberi več
Ljubljana, Slovenija, 15. 10. 2020

Projekt NEDO v polnem teku

V sklopu projekta NEDO, ki se izvaja za naročnika ELES, d.o.o., gradimo baterijski hranilnik električne energije s pripadajočo opremo v kletnih prostorih hale 18 na lokaciji BTC Ljubljana.
Preberi več
Slovenija, 11. 9. 2020

Podpisali pogodbo za rekonstrukcijo glavne železniške proge na odseku Podnart – Lesce Bled

V podjetju Riko smo bili izbrani in s podpisom pogodbe tudi potrjeni za glavnega izvajalca za nadgradnjo glavne železniške proge št. 20 Ljubljana – Jesenice - d.m. na odseku Podnart - Lesce Bled.
Preberi več
Bohinj, Slovenija, 9. 7. 2020

Obnova hotela Bohinj

Podjetje Riko bo za bavarsko državno opero (naročnik je državni gradbeni urad Rosenheim) postavilo avtomatsko visokoregalno skladišče za specialne zabojnike. Za projekt, pridobljen na javnem naročilu, smo se pripravljali leto dni.
Preberi več
Nemčija, 24. 6. 2020

Nov projekt na zahtevnem nemškem trgu

Podjetje Riko bo za bavarsko državno opero (naročnik je državni gradbeni urad Rosenheim) postavilo avtomatsko visokoregalno skladišče za specialne zabojnike. Za projekt, pridobljen na javnem naročilu, smo se pripravljali leto dni.
Preberi več
Minsk, Belorusija, 20. 3. 2020

Podpisali prvi projekt z beloruskimi železnicami

Vodja predstavništva podjetja Riko v Minsku Živorad Smiljković podpisal pogodbo za rekonstrukcijo elektro-napajlane postaje 110 kV / 27,5 kV Minsk-Severnyj, ki bo oskrbovala napajanje električnih vlakov za beloruske železnice. Bogate reference z izgradnjo ali rekonstrukcijo linije transformatorskih postaj za belorusko prestolnico ter konkurenčna ponudba je omogočila Rikov vstop na področje beloruske železniške infrastrukture, prvo sodelovanje bo zagotovo obetalo projekte v prenovi oz. modernizaciji le-te.
Preberi več
Požega, Hrvaška, 5. 3. 2020

Riko bo gradil novo čistilno napravo na Hrvaškem

Danes smo podpisali pogodbo za gradnjo čistilne naprave Požega v velikosti 33.500 PE in izgradnjo trstičnih gred za obdelavo in mineralizacijo mulja čistilnih naprav.
Preberi več
Dubaj, Združeni Arabski Emirati, 24. 2. 2020

Gradnja slovenskega paviljona na EXPO 2020 Dubaj napreduje

Podjetje RIKO gradi slovenski paviljon na svetovni razstavi Expo Dubaj 2020. Kot izbrani nosilec projekta za projektiranje in izgradnjo slovenskega paviljona gradnjo bo 1.550m2 velikega paviljona zaključil v poletnem času, uradno odprtje EXPA pa bo konec oktobra 2020.
Preberi več