SI
Show menu

Novice

Ihan, 21. 9. 2016

Temeljni kamen za OŠ Ihan

S partnerjem podjetjem As Primus ter z investitorjem projekta Občino Domžale smo položili temeljni kamen za izgradnjo prizidka podružnične šole v Ihanu s pripadajočo zunanjo ureditvijo. Podjetje Riko je bilo v partnerstvu s podjetjem As Primus izbrano na javnem razpisu za generalnega izvajalca del. Dela, ki vključujejo gradnjo prizidka šole na ključ, bodo zaključena in predana naročniku v poletju naslednjega leta.
Preberi več
Minsk, 4. 9. 2016

Janez Škrabec častni konzul Republike Belorusije v RS

V nedeljo 4. septembra 2016, je direktor podjetja Riko Janez Škrabec postal častni konzul Republike Belorusije v Republiki Sloveniji. Na uradni slovesnosti v Minsku mu je poverilno pismo predala nekdanja veleposlanica Belorusije v Sloveniji, zdaj pa namestnica ministra za zunanje zadeve R Belorusije gospa Alena Kupchyna.
Preberi več
29. 7. 2016

Riko in OTV Veolia podpisala sporazum o sodelovanju

V začetku meseca julija je v Parizu potekala konferenca o Zahodnem Balkanu "Paris Balkans 2016", ki je bila posvečen mladim in infrastrukturnemu povezovanju v regiji. Vrha so se udeležile visoke delegacije iz trinajstih držav Balkana. Med njimi je bila tudi slovenska delegacija, katero je vodil predsednik vlade dr. Miro Cerar. Ob tej priložnosti smo v podjetju Riko s svojim strateškim partnerjem francoskim podjetjem Veolia v francoskem Senatu podpisali Memorandum o sodelovanju z namenom skupnega sodelovanja na področju okoljevarstvenih projektov v tretjih državah.
Preberi več
New York, 27. 7. 2016

Prva P.A.T.H. hiša v Z.D.A.

V okviru projekta Starck with Riko bomo zgradili 750 m2 veliko P.A.T.H. hišo na čudovitem zasebnem posestvu, ki se nahaja v Bedfordu, le 40 kilometrov severno od Manhattna v zvezni državi New York. Dvonadstropno hišo tipa 'Montfort' bo navzven krasila steklena fasada in nepogrešljiva Starckova 'corniche' streha v obliki venca. Hiša bo novim lastnikom služila kot počitniški dom.
Preberi več
4. 7. 2016

Janez Škrabec letos tretji najuglednejši direktor

Po raziskavi Kline & Partner, ki že vrsto let meri in spremlja ugled podjetij in direktorjev, se Rikov direktor Janez Škrabec letos uvršča na tretje mesto na lestvici ugleda.
Preberi več
18. 5. 2016

Dela na akumulacijskem bazenu za HE Brežice napredujejo

Podjetje Riko na trenutno največjem gradbišču v Sloveniji gradi največji akumulacijski bazen v državi.
Preberi več
15. 4. 2016

Odprli objekt za sušenje blata na CČN Novo mesto

V Novem mestu smo odprli objekt za sušenje blata na CČN Novo mesto. Projekt, kjer je podjetje Riko d.o.o. nastopalo kot vodilni partner v konzorciju skupaj s podjetjem HUBER GmbH iz Nemčije, je bil zaključen mesec in pol pred pogodbenim rokom.
Preberi več
31. 3. 2016

Razvili linijo za obdelavo vagonskih blazin

V Riku nadaljujemo in krepimo svojo vlogo strateškega dobavitelja tehnološke opreme za razvoj železniške industrije v Rusiji. Za družbo TVSZ (podjetje za gradnjo tovornih vagonov nove generacije v mestu Tikvin) smo razvili linijo za mehansko obdelavo vagonskih blazin. Z rešitvijo, ki smo jo pripravili za naročnika, bomo omogočili obdelavo velikih izdelkov na manjšem prostoru ob doseganju velikih proizvodnih kapacitet. Projekt bo zaključen v roku enega leta oz. do konca marca 2017, ko bo oprema tudi dobavljena in se bo opravil poskusni zagon.
Preberi več
29. 3. 2016

Podpisana pogodba za izgradnjo podravskega vodovoda

V podjetju Riko podpisali pogodbo za izgradnjo 112 km dolgega vodovodnega omrežja v občini Dravograd, Muti, Vuzenici, Radljah ob Dravi in Podvelki.
Preberi več
30. 12. 2015

Podpisali pogodbo za gradnjo vodovoda v Ribniško-Kočevski dolini

Na današnji priložnostni novinarski konferenci v občini Kočevje so podpisali pogodbe z izbranimi izvajalci del za projekt »Oskrba s pitno vodo na območju Sodražica - Ribnica – Kočevje«. Dr. Vladimir Prebilič, župan Občine Kočevje, je izpostavil pomen izvedbe projekta za prebivalce na območju treh občin in slavnostno podpisal pogodbe s predstavniki izvajalcev, Janezom Škrabcem, direktorjem podjetja Riko, ki bo gradilo vodovodno omrežje, Borisom Savnikom, direktorjem podjetja Hidroinženiring, ki bo gradilo čistilne naprave, in Brankom Voduškom iz podjetja Dialog-si.net, ki bo o poteku projekta obveščalo javnost. Za nadzor nad izvedbo projekta bo skrbelo podjetje Projekt Nova Gorica.
Preberi več