SI
Show menu

Novice

Pleternica, Hrvaška, 12. 10. 2021

Nova čistilna naprava na Hrvaškem

V ponedeljek, 11. oktobra 2021, smo v Pleternici na Hrvaškem podpisali pogodbo za projektiranje in izgradnjo čistilne naprave Pleternica, katero bo v okviru projekta "Razvoj vodne in komunalne infrastrukture aglomeracije Pleternica" sofinancirala Evropska unija iz Kohezijskega sklada. Nova čistilna naprava bo zagotovila čistejšo vodo za 15.300 prebivalcev mesta Pleternica. Z deli bomo pričeli v roku enega meseca.
Preberi več
Cotswolds, Velika Britanija, 21. 9. 2021

Rikova zgodba The Lakes by Yoo: 15 let kasneje

V idilično vas Lechlade v angleškem Cotswoldsu, ki se ponaša s slikovitimi tradicionalnimi vasicami, impozantnimi dvorci ter naravno pokrajino, je umeščen eden najbolj uspešnih nepremičninskih projektov na svetu – The Lakes by Yoo, ki postaja v nepremičninskem svetu primer »par excellence«. Enemu najvidnejših razvijalcev nepremičninskih potencialov Johnu Hitchcoxu in njegovemu studiu Yoo je uspelo nekdaj degradirano območje gramoznih jam iz peskokopov spremeniti v prestižno »second home« naselje, ki je zaradi izrednega zanimanja že pred časom preraslo zadane okvire. Občutek za trg in njegove potenciale, prava vizija in skrbno izdelana razvojna strategija, povezovanje s pravimi parterji ter trajnostni koncept so ustvarili visoke dodane vrednosti projektu in tudi novim perspektivam. Pred 15 leti smo s svojim sistemom lesene gradnje na projektu začeli sodelovati tudi v podjetju Riko. Prav Riko se podpisuje pod gradnjo lesenih prestižnih vil na projektu The Lakes by Yoo.
Preberi več
Pragersko, Slovenija, 31. 8. 2021

Začetek del za projekt ureditve vozlišča in železniške postaje v Pragerskem

Minister za infrastrukturo RS Jernej Vrtovec in direktorica DRSI Ljiljana Herga sta v družbi direktorja Rika Janeza Škrabca v torek, 31. avgusta 2021, obeležila začetek del pri nadgradnji vozlišča Pragersko. Dogodka so se udeležili tudi podžupan Občine Slovenska Bistrica Stanislav Mlakar, predsednik krajevne skupnosti Pragersko Arnoš Matej, poslanka Karmen Furman in Mirjan Senčar ter Dejan Kurkovič iz DRSI.
Preberi več
Tržič, Slovenija, 24. 8. 2021

V Tržiču podpisali pogodbo za projekt dograditve kanalizacije

V torek, 24.08.2021 sta direktor podjetja Riko Janez Škrabec in župan Občine Tržič Borut Sajovic podpisala pogodbo pred pričetkom izvajanja projekta dograditve manjkajoče infrastrukture za odvajanje in čiščenje komunalne odpadne vode v aglomeraciji Tržič. Gre za enega izmed največjih infrastrukturnih projektov v regiji.
Preberi več
Poing, Nemčija, 20. 7. 2021

Pričela so se dela na gradbišču avtomatskega visoko-regalnega skladišča za bavarsko opero

Začela so se gradbena dela za postavitev avtomatskega visoko-regalnega skladišče za specialne zabojnike za bavarsko opero v Muenchnu. V podjetju Riko bomo namreč prav tu postavili jekleno regalno konstrukcijo za 440 paletnih skradiščnih mest in 168 zabojnikov s streho in fasado ter sprojektirali, dobavili, montirali in zagnali tudi logistično tehnološko opremo za to skladišče, jo povezali z obstoječim skladiščnim sistemom, vključno s povezavo z njegovim IT-delom. V prihodnjih štirih letih oziroma med garancijsko dobo bomo celoten skladiščni sistem tudi vzdrževali.
Preberi več
Bohinj, Slovenija, 19. 7. 2021

Prenova hotela Bohinj zaključena

Hotel Bohinj je pred dnevi v svoji novi podobi slavnostno odprl svoja vrata. Podjetje Riko je v partnerskem sodelovanju s podjetjem Tosidos poskrbelo za izvedbo lesene konstrukcije in druga gradbeno-obrtniška dela.
Preberi več
Dubaj, Združeni Arabski Emirati, 26. 1. 2021

Riko za Expo 2020 Dubaj

Podjetje RIKO je uspešno zaključilo gradnjo slovenskega paviljona na prestižni razstavi EXPO 2020 Dubaj. 1950 m2 velik paviljon bo obiskovalcem razstave predstavil Slovenijo kot zeleno srce v središču Evrope, kot stičišče kopenskih in morskih prometnih poti s poudarjeno pomembno geostrateško pozicijo.
Preberi več
Lviv, Ukrajina, 7. 12. 2020

Pogodba za izgradnjo bioplinarne za obdelavo mulja iz čistilnih naprav v Lvivu podpisana

Danes smo v ukrajinskem mestu Lviv z naročnikom Lvivsko komunalno podjetje »Lvivvodokanal« podpisali pogodbo za izgradnjo zahtevnega kompleksa Bioplinarne za obdelavo mulja iz čistilnih naprav v mestu Lviv. Projekt bomo izvajali v partnerskem sodelovanju z norveškim podjetjem CAMBI, ki se v svetovnem merilu ponaša z najnaprednejšimi tehnološkimi rešitvami in visoko učinkovitimi tehnološki procesi za potrebe čistilnih naprav. Projekt smo pridobili v mednarodni konkurenci na javnem razpisu EBRD.
Preberi več
Kijev, Ukrajina, 17. 11. 2020

Odprtje prenovljene podzemne postaje Sirec v Kijevu

V skladu s podpisano pogodbo za modernizacijo zastarele opreme za avtomatski prehod potnikov na postaji Sirec kijevske podzemne železnice, pridobljeno leto 2019 na javnem razpisu, je RIKO v mesecu novembru 2020 dokončal izvedbo projekta dobave sodobne opreme in avtomatskih vrtljivih križev za triindvajset vhodov na postaji Sirec podzemne železnice ukrajinske prestolnice.
Preberi več
Gorenjska, Slovenija, 2. 11. 2020

Obeležili začetek del na železniški progi Podnart – Lesce Bled

Minister za infrastrukturo RS Jernej Vrtovec in direktorica DRSI Ljiljana Herga v družbi državnega sekretarja Aleša Miheliča ter direktorja Rika Janeza Škrabca in predsednika uprave CGP Martina Gosenica obeležila začetek del na železniški progi na medpostajnem odseku Podnard – Lesce Bled. Dogodka so se udeležili tudi župan Radovljice Ciril Globočnik, župan Bleda Janez Fajfar in župan Kranja Matjaž Rakovec. Projekt je predstavil mag. Dejan Jurkovič, vodja Sektorja za investicije na DRSI.
Preberi več