SI
Show menu

Novice

Ribnica, Slovenija, 24. 8. 2022

Podpis pogodbe za izgradnjo novega Medgeneracijskega športnega kompleksa Ribnica

Župan Občine Ribnica Samo Pogorelc in direktor podjetja Riko Janez Škrabec sta danes podpisala pogodbo za izgradnjo Medgeneracijskega športnega kompleksa Ribnica. Podjetje Riko je bilo kot generalni izvajalec za izgradnjo kompleksa izbrano na javnem razpisu, obseg del pa zajema rušitev obstoječega objekta, projektiranje novega objekta, novogradnjo ter dobavo tehnološke opreme in notranjega pohištva. Avtorja idejne zasnove sta Matic Lašič, u. d. i. a. (Efekt arhitektura), in dr. Matej Blenkuš, u. d. i. a. (abiro).
Preberi več
Brežice, Slovenija, 8. 7. 2022

Fotovoltaična elektrarna za HE Brežice

Za naročnika HESS Hidroelektrarne na Spodnji Savi postavljamo iz 11.232 modulov sestavljeno fotovoltaično elektrarno z nazivno močjo 6 MW.
Preberi več
Mlaka, Slovenija, 5. 7. 2022

Uspeh Rikovih digitalnih rešitev na področju pametnih mest

Pilotni projekt Pametna Mlaka, ki smo ga vodili v podjetju Riko, je Evropska komisija umestila med štiri evropske primere dobre prakse na področju pametnih mest.
Preberi več
Ljubljana, Slovenija, 1. 3. 2022

Izjava za javnost

Trenutno krizno območje je bilo za Riko tri desetletja tako rekoč enotno in med seboj prepleteno področje partnerstev, sodelavcev in tudi človeških vezi. Danes se žal mostovi, konkretni in človeški, ki smo jih postavili skupaj, rušijo. Kot vselej doslej, se bomo še naprej odmikali od političnih komentarjev, te prepuščamo verodostojnim strokovnjakom in usposobljenim političnim analitikom.
Preberi več
Ljubljana, Slovenija, 4. 1. 2022

Starck in Riko – P. A. T. H. S - nova tipska hiša na slovenskem trgu

Philippe Starck in podjetje Riko nadaljujeta dolgoletno sodelovanje, v okviru katerega sta leta 2014 kupcem širom sveta premierno predstavila linijo hiš na ključ P. A. T. H. - “Prefabricated Accessible Technological Homes«. Za slovensko tržišče ter z mislijo na tukajšnja bivanjska pričakovanja zasnovala in razvila tipsko hišo P. A. T. H S . V primerjavi s klasično P. A. T. H. linijo, ki ponuja veliko možnosti izbire, to linijo hiš zaznamuje domišljena tipska arhitekturna rešitev. P. A. T. H. S je dvonadstropna, energetsko učinkovita montažna lesena hiša z moderno interpretacijo klasične dvokapnice in tlorisom v dveh izbirnih različicah.
Preberi več
Galerija Miklova hiša, Ribnica, Slovenija, 17. 12. 2021

S popolnoma drugačnimi očmi

Peter Koštrun, Borut Krajnc, Tihomir Pinter in Roman Uranjek, Boštjan Pucelj, Lucija Rosc, Klavdij Sluban, Tadej Vaukman, Špela Volčič
Preberi več
Železniki, Slovenija, 18. 11. 2021

Sodelujemo pri protipoplavni ureditvi porečja Selške Sore

Skupaj s parterji v konzorciju (Nivo Eko kot vodilni partner, Hidrotehnik in VGP Drava) želimo zaščititi naselje Železniki pred 100-letnimi poplavnimi visokimi vodami z izvedbo ustreznih protipoplavnih ureditev ter ureditev regionalne ceste, ki poteka skozi staro trško jedro naselja Železniki (obvozna cesta Železnikov). Podjetje Riko bo poskrbelo za izvedbo zemeljskih, gradbenih, obrtniških in instalacijskih del.
Preberi več
Ljubljana, Slovenija, 8. 11. 2021

Zaključek projekta NEDO

Družba ELES je pretekli četrtek s partnerji obeležila pomemben mejnik druge faze projekta pametnih omrežij in pametnih skupnosti NEDO na slavnostnem dogodku, ki je potekal na daljavo med Ljubljano in Tokiom.
Preberi več
Pleternica, Hrvaška, 12. 10. 2021

Nova čistilna naprava na Hrvaškem

V ponedeljek, 11. oktobra 2021, smo v Pleternici na Hrvaškem podpisali pogodbo za projektiranje in izgradnjo čistilne naprave Pleternica, katero bo v okviru projekta "Razvoj vodne in komunalne infrastrukture aglomeracije Pleternica" sofinancirala Evropska unija iz Kohezijskega sklada. Nova čistilna naprava bo zagotovila čistejšo vodo za 15.300 prebivalcev mesta Pleternica. Z deli bomo pričeli v roku enega meseca.
Preberi več
Cotswolds, Velika Britanija, 21. 9. 2021

Rikova zgodba The Lakes by Yoo: 15 let kasneje

V idilično vas Lechlade v angleškem Cotswoldsu, ki se ponaša s slikovitimi tradicionalnimi vasicami, impozantnimi dvorci ter naravno pokrajino, je umeščen eden najbolj uspešnih nepremičninskih projektov na svetu – The Lakes by Yoo, ki postaja v nepremičninskem svetu primer »par excellence«. Enemu najvidnejših razvijalcev nepremičninskih potencialov Johnu Hitchcoxu in njegovemu studiu Yoo je uspelo nekdaj degradirano območje gramoznih jam iz peskokopov spremeniti v prestižno »second home« naselje, ki je zaradi izrednega zanimanja že pred časom preraslo zadane okvire. Občutek za trg in njegove potenciale, prava vizija in skrbno izdelana razvojna strategija, povezovanje s pravimi parterji ter trajnostni koncept so ustvarili visoke dodane vrednosti projektu in tudi novim perspektivam. Pred 15 leti smo s svojim sistemom lesene gradnje na projektu začeli sodelovati tudi v podjetju Riko. Prav Riko se podpisuje pod gradnjo lesenih prestižnih vil na projektu The Lakes by Yoo.
Preberi več