SI
Show menu

Novice

Zaključujemo izgradnjo HE v Makedoniji

17. 1. 2011
Gradnja hidroelektrarne na izredno zahtevni lokaciji oz. najzahtevnejše v zadnjih 20 letih v regiji HE Sv. Petka na reki Treski bo jeseni 2011 zaključena. Prepričani smo, da bomo z njo postavili nova merila in nove standarde na področju hidro-energetike na zahodnem Balkanu. 
HE Sv. Petka na reki Treski nad Skopjem predstavlja trenutno eno največjih investicij v izvajanju na področju energetike. HE Sveta Petka  z močjo 36 MW gradimo z renomiranimi domačimi in tujini partnerji, ki zagotavljajo opremo visokega tehnološkega nivoja z minimalnimi stroški vzdrževanja, zanesljivo obratovanje sistema ter visoko stopnjo izkoriščenosti.

Veseli nas, da smo z modernim pristopom gradnje minimalno posegli v izjemno naravno okolje. Kakovost HE Sv. Petka uresničujemo tudi z uporabo najkakovostnejših gradbenih materialov in najsodobnejših tehnologij, ki sledijo zadnjim smernicam v razvoju.

Trenutno usmerjamo svojo pozornost v gradnjo 64m visokega ločnega betonskega jezu v ozki dolini reke Treske, ki predstavlja v regiji prvi tovrstni jez v zadnjih 25 letih.