SI
Show menu

Novice

Prodrli na področje energetike v Belorusiji

24. 2. 2011
Podjetje Riko je včeraj v Minsku podpisalo 54 MIO EUR vredno pogodbo za izgradnjo dveh transformatorskih postaj skupaj s stikališči in medsebojnimi kabelskimi povezavami na nivoju napetosti 110KV/10KV. Investitor je družba MINSKENERGO RB, ki skrbi za dobavo in distribucijo električne in toplotne energije na področju mesta MINSK z okolico. MINSKENERGO RB proizvede 40% vse električne energije v Belorusiji.
V podjetju Riko smo za projekt uredili tudi financiranje, kot generalni izvajalec pa bomo prevzeli celostno odgovornost za izvedbo projekta. Projekt bo zaključen v začetku leta 2013, v izvajanje projekta bomo ob svetovno renomiranih podizvajalcev vključili tudi slovensko znanje in izkušnje. Sodelovanje se tako obeta slovenskim partnerjem, kot so Etra, Iskra, Sipro, Elektronabava, ABB, Siemens.
Svoja znanja in izkušnje iz energetike smo si pridobili predvsem z gradnjo HE Sv. Petka v Makedoniji.
 
Ker se v Belorusiji usmerjajo v posodabljanje svoje energetske infrastrukture, se iz njihovih strateških vlaganj v transformatorske postaje, v obnovljive energetske vire, v izkoriščanje naravnih danosti v Riku obetamo nove poslovne priložnosti. Trenutno s svojimi ponudbami kandidiramo na večjih beloruskih tenderjih iz področja energetike.