SI
Show menu

Novice

Montaža na Avtodizlu

13. 4. 2011
V Riku smo se uveljavili kot strateški partner ruskim gigantom s področja  avtomobilske industrije. Med naše pomembne partnerje se je  vpisala tudi družba Avtodizel iz Jaroslavla, ki velja v Ruski federaciji za podjetje z najdaljšo tradicijo za načrtovanje in proizvodnjo večnamenskih  dizel motorjev ter celovitih pogonskih agregatov za različne vrste kamionov, avtobusov in drugih vozil.
V Riku smo pred leti temu proizvajalcu, ki je del grupe Gaz, že dobavili in zmontirali tehnološko opremo, s katero uspešno proizvaja dizel motorje po ekološkem standardu Euro 3. Na podlagi analize obstoječega stanja smo predlagali investicije v določene tehnološke segmente, ki so omogočile večje točnosti, ki so potrebne za zagotovitev omenjenega standarda. Rezultat analize je narekoval investicije v mehansko obdelavo, termično obdelavo in v nova orodja. Tako smo dobavili orodja Sandvik, in opremo, po naših rešitvah narejeno v firmi SAS Zadar, MAG - Hüller Hille, Saacke, AFC-Holcroft, ter orodja SANDVIK. Linija od leta 2007 uspešno deluje.

Trenutno v Avtodizlu montiramo kompleksno fleksibilno tehnološko linijo za obdelavo motornih gredi novih motorjev YAMZ 530. Po definirani tehnološki rešitvi smo postavili tehnološko linijo, ki je sestavljena iz strojev , ki so bili izdelani pri firmi Heller, TBT, Alfing, Naxos, Selatron, Tiede, Marpos, Liebherr. Poskrbeli smo za kompleten inženiring, dobavo, montažo in zagon. Trenutno skupaj s firmo SOP International iz Krškega zaključujemo montažo linije za barvanje novih dizel motorjev (na fotografijah). 

Prepričani smo, da nas bodo rezultati dela te linije  tudi v prihodnje pri Avtodizlu uvrščali med kvalitetne ponudnike celovitih rešitev v tehnološkem inženiringu.

V tem letu imamo predvideno tudi montažo in zagon večje količine strojev za mehansko obdelavo delov novih motorjev, saj smo že dobavili stroje za mehansko obdelavo aluminijastih delov, delov iz sive litine in celovito linijo za kompletno izdelav vztrajnikov motorjev. Za ta projekt je dobavljena oprema firme SAS, MAG- Hüller Hille, MAG-Modul, Emag, Saet, Schenck ter orodja firme Walter.