SI
Show menu

Novice

E. Vaino na čelu Rus-slo poslovnega sveta

12. 4. 2011
Podpredsednik za mednarodne odnose in sodelovanje z delničarji družbe AVTOVAZ Eduard Vaino je bil na ustanovnem zboru Rusko-slovenskega poslovnega sveta v ponedeljek, 11. aprila 2011, v Gospodarski zbornici Ruske federacije v Moskvi izvoljen za predsednika omenjenega sveta, pendanta slovenske različice.
Na ustanovnem zboru Poslovnega sveta je Eduard Vaino poudaril, da »ima AVTOVAZ bogate in dolgoletne poslovne izkušnje s slovenskimi partnerji ter da se to medsebojno sodelovanje nadaljuje tudi naprej«. Med aktualnimi največjimi slovenskimi partnerji Avtovaza izstopajo podjetje PPG Helios in podjetje Riko, ki sodeluje s tovarno  Čečenavto, kjer proizvajajo avte LADA. Vlada Uljanovske regije ter Ministrstvo za gospodarstvo Slovenije sta že podpisali memorandum o sodelovanju, ki se nanaša na razvoj poslovanja in proizvodnje komponent za avtomobile AVTOVAZA. 

Eduard Vaino je še dodal, da Rusijo in Slovenijo vežejo večletni in večstranski prijateljski politični, gospodarski in kulturni odnosi. »Naša država je že tradicionalno med desetimi najpomembnejšimi gospodarskimi partnericami Slovenije, saj se je v letu 2010 blagovni promet med državama povečal kar za 36% ter dosegel 1,2 mrd. EUR, kar je dokaz ne samo ozdravitve po krizi, temveč tudi resne poglobitve gospodarskih, političnih in humanističnih povezav«, poudarja Vaino.

Ustanovnega zbora Rusko-slovenskega poslovnega sveta so se udeležili podpredsednik Gospodarske zbornice Ruske federacije Georgij Petrov, direktorji sektorjev Gospodarske zbornice Rusije, predstavniki Ministrstva za zunanje zadeve Ruske federacije, Ministrstva za gospodarski razvoj Ruske federacije ter Ministrstva za industrijo in trgovino Ruske federacije.

Janez Škrabec, predsednik Slovensko-ruskega poslovnega sveta, se veseli, da to pomembno strateško mesto zaseda tako ugleden, spoštovan in uspešen ruski gospodarstvenik z dragocenimi izkušnjami in dobrim vpogledom v perspektive slovensko-ruskega sodelovanja.