SI
Show menu

Novice

Škrabec drugi najuglednejši direktor

23. 5. 2011
Janez Škrabec, direktor podjetja Riko, je na letošnji lestvici najuglednejših direktorjev uvrščen na drugo mesto. Raziskavo ugleda podjetij in direktorjev vsako leto izvede agencija Kline Partner na vzorcu 800 predstavnikov poslovne javnosti, menedžerjev iz velikih, srednjih in majhnih podjetij v Sloveniji.
Poslovna javnost je odličnost direktorjev, predsednikov uprav ocenjevala na podlagi kriterijev, kot so kakovost, inovativnost in privlačnost ponudbe, vizija in odličnost voditeljstva, finančna učinkovitost, skrb za zaposlene in družbena odgovornost, profilirajo odličnost voditelja.  Janeza Škrabca je uvrstila takoj za najuglednejšim – Jožetom Colaričem, predsednikom uprave Krka, d.d. in pred direktorico Trima Tatjano Fink.

»Slovenija, njen razvoj in njena podjetja so prišli do točke, ko je treba začeti na nov način izrabljati priložnosti na tujem, v iskanju izhoda iz krize želi na prehodu iz lokalne vasi v globalno. V takšni situaciji je nujno potrebno graditi zaupanje med potencialnimi partnerji. To je prva naloga voditeljev, zato so soočeni z jasno zahtevo po razvoju osebne znamke. Pri tem se morajo zavedati, da so že sedaj oznamčeni ne glede na to, ali se tega zavedajo ali ne. Vsak element, ki ga uporabljajo, jih že označuje. Ura na roki, obleka na letalu, mobilni telefon, besede in nastopi imajo svojo podobo v očeh opazovalca, ki kot delčni kompleksnega mozaika nato tvorijo njegovo celotno podobo«, osmišlja Miro Kline vrednost in pomen ugleda direktorja v današnji situaciji. 

Janez Škrabec, ki vsako leto posega po višjih mestih na Klinejevi lestvici ugleda, sprejema oceno poslovne javnosti počaščeno, a tudi z veliko mero odgovornosti. S parafrazo Trubarjeve misli »Stati in obstati« komentira svojo odlično uvrstitev na pomembni lestvici najuglednejših.  »Zelo sem počaščen za mnenje poslovne javnosti, ki me je uvrstila v elitno družbo najuglednejših. Jože Colarič in Tatjana Fink sta dva najuspešnejša slovenska direktorja, ki sta s svojim voditeljskim kanonom in dosledno uspešnostjo pustila globoke sledi v slovenskem gospodarstvu«, dodaja direktor Rika.