SI
Show menu

Novice

Podpisali pogodbo s podjetjem Kolektor Etra

6. 5. 2011
Direktor podjetja Riko d.o.o. Janez Škrabec in predsednik koncerna Kolektor Stojan Petrič ter direktor komerciale v Kolektor ETRA Peter Novak so danes v hotelu  Jožef v Idriji podpisali pogodbo o sodelovanju pri projektu izgradnje transformatorskih postaj na ključ v Minsku v Belorusiji, ki ga vodi podjetje Riko kot generalni izvajalec. Podjetje Kolektor ETRA bo za ta projekt izdelal in dobavil do konca leta 2012 pet energetskih transformatorjev moči 40 MVA in napetosti 110/20 kV.
V Riko smo začeli z intenzivnim izvajanjem projekta izgradnje dveh transformatorskih postaj skupaj s stikališči in medsebojnimi kabelskimi povezavami na nivoju napetosti 110KV/10KV. Kot generalni izvajalec del smo prevzeli celostno odgovornost za izvedbo projekta, v izvajanje projekta pa vključujemo tudi slovensko znanje in izkušnje. Enega ključnih partnerjev v projektu nam predstavlja tudi podjetje Kolektor Etra. Kot je povedal direktor podjetja Riko Janez Škrabec, smo se v Riku za omenjeno podjetje, ki je usposobljeno za proizvodnjo energetskih in generatorskih transformatorjev, odločili zaradi njihovih referenc in kakovosti: »Veseli smo, da bomo v transformatorske postaje vgradili slovensko znanje priznanega proizvajalca transformatorjev in mu na ta način tudi odprli vrata na novo tržišče
Z dobavo transformatorjev v skupni vrednosti dva milijona evrov Kolektor ETRA prvič vstopa na trg Skupnosti neodvisnih držav. To pomeni za podjetje velik izziv. Rikov projekt je le začetek posodobitve mreže, v kateri naj bi v Belorusiji posodobili kar 37 podobnih transformatorskih postaj. »Verjamemo, da imamo v prihodnosti možnost za še več izvoza in več posla na tem področju,« je povedal direktor komerciale v Kolektor ETRA Peter Novak.