SI
Show menu

Novice

Zasedanje obeh poslovnih svetov v Avtovazu

16. 11. 2011
Na sedežu družbe Avtovaz v Togliattiju je danes potekalo prvo skupno zasedanje Poslovnih svetov Slovenije in Rusije, ki sta bila ustanovljena v letošnjem letu z namenom utrjevanja čvrstih gospodarskih vezi med Slovenijo in Rusijo.

Gostitelj zasedanja je bil Eduardo Vaino, predsednik Rusko-slovenskega poslovnega sveta in podpredsednik družbe Avtovaz. Po kratkem ogledu proizvodnih obratov tega pomembnega avtomobilskega giganta so zbrane pozdravili predsednik Avtovaza gospod I. A. Komarov, gospod Eduardo Vaino in Janez Škrabec, direktor podjetja Riko in predsednik slovenske inačice sveta. Uvodnim pozdravom je sledila predstavitev stanja in perspektiv rusko-slovenskih odnosov. 

Veleposlanica R Slovenije v Ruski federaciji nje. Eksc. gospa Ada Filip-Slivnik je predstavila vlogo slovenskega predstavništva pri utrjevanju vezi ter pomen gospodarske diplomacije, predstavnika obeh Gospodarskih zbornic sta poudarila pomen integriranega sodelovanja med zbornico in poslovnim svetom, direktor Japtija v Kazanu gospod Vidko Filipič je spregovoril o deležu Rusije v zunanji trgovini Slovenije. Nagovoroma predstavnikov Administracije Samarske regije in mestne občine Togliatti je sledil pregled razvoja rusko-slovenskih odnosov med nevladnimi organizacijami  ter pogovor o trgovinskem, ekonomskem in investicijskem sodelovanju med Rusijo in Slovenijo.

Zasedanje je bilo tudi namenjeno predstavitvi udeležencev zasedanja, individualnim razgovorom udeležencev ter preučitvi ponudb in projektov v luči dvostranskega sodelovanja.