SI
Show menu

Novice

RIKU kompleks Kempinski v Minsku

20. 2. 2012
Riku je zaupana gradnja prestižnega kompleksa, ki bo stal v historičnem središču beloruske prestolnice. Kompleks vključuje hotel Kempinski s petimi zvezdicami (22 765 m²), 81 stanovanjskih enot (14 431 m²), poslovne prostore (14 926 m²) ter parkirišča in pomožne prostore (23 411 m²). Izgradnja sodobnega multifunkcionalnega kompleksa s hotelom Kempinski bo prispevala k nadaljnjemu razvoju hotelske dejavnosti najvišjega ranga in dal nov zagon turistični dejavnosti v kategoriji visokega poslovnega hotelskega standarda, najvišjega doslej v Minsku in Belorusiji.
Podjetje Riko, ki je na beloruskem trgu prisotno že desetletje, je zaupanje investitorja pridobilo s konkurenčno ponudbo, fleksibilnostjo poslovnega ustroja ter z mnogimi referencami, med katerimi velja predvsem izpostaviti izgradnjo Hotela Peter I v centru Moskve ter gradnjo transformatorskih postaj v Minsku. V izvedbo projekta bo Riko vključil močno slovensko komponento, tako v procesu izgradnje, kot pri dobavi opreme.

Izgradnja hotela Kempinski je vredna 57 milijonov EUR, celotnega kompleksa pa več kot 100 milijonov EUR. Investitor bo zagotovil več kot polovico lastnih sredstev, potrebni kredit bo investitorju dodelil konzorcij mednarodnih bank z zavarovanjem kreditnih rizikov s strani SID Banke kot agenta slovenske države.

Investitor projekta je družba Elite Estate JLCC, arhitekturno rešitev je prispeval ugleden moskovski arhitekturni biro SPEECH LCC. Rok za izgradnjo hotela je konec leta 2013, izgradnja stanovanjskega in poslovnega dela kompleksa se mora zaključiti pred koncem leta 2014.

***

Vse zainteresirane, ki si na podlagi svojih znanj, produktov, referenc želijo sodelovati pri izgradnji in dobavi opreme tega elitnega stanovanjsko-poslovnega-hotelskega kompleksa, vabimo k izpolnjevanju vprašalnika, ki je na voljo tu. Vaš predlog bomo preučili in nanj odgovorili v najkrajšem možnem času. Za vse informacije smo na voljo na elektronskem naslovu kompleks.kempinski@riko.si.