SI
Show menu

Novice

Gradnja HE SV. Petka se zaključuje

2. 2. 2012
Gradnja hidroelektrarne na izredno zahtevni lokaciji oz. najzahtevnejše v zadnjih 20 letih v regiji HE Sv. Petka na reki Treski bo pomladi 2012 zaključena. Prepričani smo, da bomo z njo postavili nova merila in nove standarde na področju hidro-energetike na zahodnem Balkanu.
HE Sv. Petka na reki Treski nad Skopjem predstavlja trenutno eno največjih investicij v izvajanju na področju energetike. HE Sveta Petka  z močjo 36 MW gradimo z renomiranimi domačimi in tujini partnerji, ki zagotavljajo opremo visokega tehnološkega nivoja z minimalnimi stroški vzdrževanja, zanesljivo obratovanje sistema ter visoko stopnjo izkoriščenosti.

Veseli nas, da smo z modernim pristopom gradnje minimalno posegli v izjemno naravno okolje. Kakovost HE Sv. Petka uresničujemo tudi z uporabo najkakovostnejših gradbenih materialov in najsodobnejših tehnologij, ki sledijo zadnjim smernicam v razvoju.

Trenutno gradimo krono oz. zaključni del jezu, utočne in uzvodne objeke, reguliramo korito reke in montiramo strojno, hidromehansko in elektro opremo. Maja 2012 jo bomo predali naročniku – družbi Elem in  v uporabo državljanom in državljankam R Makedonije.