SI
Show menu

Novice

Odprti prvi dve transformatorski postaji v Minsku

23. 12. 2013
Riko je nastopil kot generalni izvajalec pri izgradnji transformatorskih postaj skupaj s stikališči in medsebojnimi kabelskimi povezavami na nivoju napetosti 110kV/10kV. V izvajanje projekta smo vključili mnoge slovenske partnerje, med drugim tudi Kolektor Etro, Sipro, ABB, Siemens. Investitor je družba RUP MINSKENERGO RB, ki skrbi za dobavo in distribucijo električne in toplotne energije na področju mesta MINSK z okolico. MINSKENERGO RB proizvede 40% vse električne energije v Belorusiji.
"Intenzivni razvoj stanovanjskega kompleksa v Minsku z gradnjo trgovskih, komunalnih in industrijskih objektov ter prometne infrastrukture je povečal potrebo po boljši in učinkovitejši oskrbi z energijo«, so upravičenost investicije za belorusko tiskovno agencijo pojasnili predstavniki Belenerga, krovbnega beloruskega podjetja za oskrbo z energijo.

Zaradi povečane obremenitve se investicije nadaljujejo; v Riku bomo v sredini prihodnjega leta predali naročniku še dve transformatorski postaji,  dodatne pa bomo začeli graditi predvidoma v drugi polovici 2014.

Oglejte si prispevek o Rikovem delu na transformatorskih postajah v Minsku iz 24ur (klik tu) ter reportažo iz slovesnosti odprtja beloruske tiskovne agencije (klik tu)