SI
Show menu

Novice

Podpisana pogodba s Stillesom

24. 1. 2014
Danes sta v sevniškem gradu ob prisotnosti župana gospoda Srečka Ocvirka Aleksander Polovič, predsednik uprave podjetja Stilles, in Janez Škrabec, direktor podjetja Riko, d.o.o., podpisala aneks k pogodbi za opremo hotela Kempinski v Minsku, na podlagi katerega bo posavsko podjetje v celoti opremljalo prestižen hotel v centru beloruske prestolnice. Ta projekt je po obsegu del in njegovi vrednosti za Stilles največji doslej.

Podjetje Riko v letošnjem letu že zaključuje izgradnjo na ključ hotela Kempinski, ki stoji v historičnem središču beloruske prestolnice. Načrtovani multi-funkcionalni kompleks Kempinski, ki bo v nadaljnjem obsegal še stanovanjsko poslopje, poslovne prostore, bo  prispeval k nadaljnjemu razvoju hotelske dejavnosti najvišjega ranga in dal nov zagon turistični dejavnosti v kategoriji visokega poslovnega hotelskega standarda, najvišjega doslej v Minsku in Belorusiji.

Podjetje Riko, ki vodi v Minsku največji gradbeni projekt slovenskega podjetja v tujini, si kot generalni izvajalec tega projekta prizadeva v njegovo izvajanje vključiti čim močnejšo slovensko komponento. Prav za to so v Riku uspešno integrirali in vodili vse sodelujoče - od projektantov, oblikovalcev interiera, ostalih  izvajalcev in vse to uskladili s projektnimi zahtevami in pričakovanji investitorja. Na podlagi konkurenčne ponudbe, visoko kakovostno izdelane vzorčne sobe ter tehničnih rešitev, kar so potrdili tudi operater Kempinski, odgovorni interier design studio HBA iz Londona ter investitor, je bilo med ostro evropsko konkurenco izbrano tudi slovensko podjetja Stilles. Odgovorne so prepričali s konkurenčno ponudbo, predlaganimi tehničnimi rešitvami in poznavanjem kompleksnih procesov hotelskega inženiringa.  Predstavniki investitorja so obiskali proizvodnjo STILLESA že v mesecu septembru 2012, pred končno odločitvijo so si ogledali tudi njihova izvedena dela v Palais  Hansen Kempinski na Dunaju. 

Aleksander Polovič, predsednik uprave Stillesa, je ob podpisu poudaril, da je hotel Kempinski v Minsku že osmi po vrsti, ki nosi v opremi Stillesov podpis. »Na povabilo podjetja Riko smo se z zadovoljstvom vključili v zgodnji fazi razvojnega procesa projekta in participirali pri pripravi raznih tehničnih osnov, načrtov; prav tako smo proizvedli in na objektu instalirali dve vzorčni sobi. Poznavanje standardov in logike izvedbenega procesa, ki ga zahteva Kempinski,  tehnični in kadrovski potencial,  reference in angažma pri razvojnem procesu je na koncu pogajanj prepoznal tudi beloruski investitor in nam tako zaupal izvedbo opremljanja kompletnega sobnega dela hotela«.

Hotel Kempinski ima 197 hotelskih sob, od tega 161 standardnih, 35 suitov in predsedniški apartma. Notranjo opremo sobnega dela hotela bo v celoti izvajalo podjetje STILLES iz Sevnice. V hotelu je predviden še SPA center, konferenčni in poslovni prostori. Rok dobave je mesec april. Vrednost pogodbe znaša cca 11 milijonov eur. 

Direktor podjetja Riko Janez Škrabec poudarja, da je »poslanstvo podjetja Riko, ki se s kompleksnimi projekti uveljavlja na trgih bivše Sovjetske zveze in bivše Jugoslavije, dejavno vključevanje močne slovenske komponente v velike in referenčne projekte. Prepričan sem, da bo, tako kot hotel Peter I v centru Moskve ali HE Sveta Petka v Makedoniji, tudi kompleks Kempinski nosil podpis odličnosti slovenskih proizvajalcev.

Podjetje Riko in Stilles sta ob priložnosti podpisa aneksa k pogodbi za Kempinski podpisala tudi pismo o nameri za dolgoročno vzajemno sodelovanje na področju hotelskega inženiringa. Podjetje Riko je namreč posavski Stilles že vključilo v opremljanje 4 **** hotela Peter I v središču Moskve. V izvajanje Kempinski hotela v Minsku pa je vključilo poleg Stillesa še Marmor Hotavlja, Klimo Peter in Eurolux.