SI
Show menu

Novice

Odprli čistilno napravo v Radljah ob Dravi

26. 9. 2014
Ob občinskem prazniku Radelj ob Dravi odprli čistilno napravo za odvajanje in čiščenje odpadnih voda v občini Radlje ob Dravi, ki smo jo zgradili v podjetju Riko skupaj s partnerjem družbo SGP Pomgrad, d. d.
Podjetje Riko je bilo skupaj s svojim partnerjem podjetjem Pomgrad izbrano na javnem razpisu za izvajalca projekta  »Odvajanje in čiščenje odpadne vode v porečju Drave – Zgornja Drava«, v okviru katerega se bo celostno uredilo odvajanje in čiščenje komunalnih voda in varovanje vodnih virov v porečju Zgornje Drave. Zadolženo je za izgradnjo kanalizacije in čistilne naprave v občini Muta-Vuzenica ter v občini Selnica ob Dravi, za izgradnjo kanalizacije in čistilne naprave v občini Radlje ob Dravi in izgradnjo kanalizacije v občini Dravograd. Medtem ko je čistilna naprava Selnica ob Dravi že prejela odločbo o začetku poskusnega obratovanja, je župan občine Radlje ob Dravi mag. Alan Bukovnik danes slovesno odprl čistilno napravo za odvajanje in čiščenje odpadnih voda, zbrane pa nagovoril tudi Janez Škrabec, direktor podjetja Riko, d.o.o.
Podjetje Riko je čistilno napravo izgradil v sodelovanju s svojim partnerjem družbo Pomgrad d.d. ter v izgradnjo vključil tudi številna koroška podjetja, kot so npr.  Elektrosignal d.o.o., Slemenšek d.o.o., Prosys, Jožef Nabernik sp., Pasarstvo Tratnik, Elektro storitve  Bogdan Morandel s.p, Gradbeništvo Mulec, EkoLux d.o.o, Mikro-Polo d.o.o., Geodet Hren, Jernej Maučec sp, …). Projekt izgradnje se delno financira iz Kohezijskega sklada Evropske unije v okviru Operativnega programa razvoja okoljske in prometne infrastrukture za obdobje 2007─2013, razvojne prioritete »Varstvo okolja – področje voda«, prednostne usmeritve »Odvajanje in čiščenje komunalnih voda«.