SI
Show menu

Novice

P.A.T.H. by SwR premierno predstavljena

14. 10. 2014
V okolici Pariza v vasici Montfort Lꞌ Amaury, kjer stoji prva hiša s podpisom Starck with Riko sta Philippe Starck in Janez Škrabec, direktor podjetja Riko, javnosti premierno predstavila linijo hiš P. A. T. H. (“Prefabricated Accessible Technological Homes” – P.A.T.H.).  Hiše združujejo prepoznavni Starckov brezčasni dizajn in Rikove dolgoletne izkušnje z najbolj napredno tehnologijo v gradnji plus energijskih hiš. Različni modeli P.A.T.H. so sedaj na voljo kupcem na www.starckwithriko.com in preko P.A.T.H. distribucijske mreže.

Ultima biti dober, odličen in pravičnejši je ena osrednjih aspiracij mednarodno priznanega ustvarjalca Philippa Starcka. Prav te vrednote, ki jih pooseblja tudi podjetje Riko, eden izmed vodilnih evropskih proizvajalcev trajnostnih lesenih objektov, so ju združile pri snovanju linije hiš P.A.T.H. (“Prefabricated Accessible Technological Homes”). P.A.T.H. je unikatna rešitev gradnje na ključ, ki odgovarja na sedanje in prihodnje izzive individualizirane prefabricirane gradnje, saj povezuje dosežke visoke tehnologije z udobjem, brezčasnim dizajnom ter trajnostno naravnane odgovornosti do okolja.

P.A.T.H. hiše integrirajo najbolj napredno tehnologijo in metode industrijske prefabrikacije, ki zagotavljajo največjo možno stopnjo zanesljivosti. Vrhunsko inženirsko tehnološko znanje, ki je ena od odlik te linije hiš, je uspešno zasledovalo vizije in vrednote Philippa Starcka ter bogate izkušnje podjetja Riko v prefabricirani eko gradnji, ki v primerjavi s klasično gradnjo povsem minimalizira vsakršne možnosti napak. 

Prefabricirana visoko tehnološka gradnja hiš je kupcu prijazna, saj mu omogoča prihranek denarja in tudi časa. Od trenutka, ko je hiša P.A.T.H. naročena, je potrebno le 6 mesecev, da je tudi izročena (na ključ) svojemu novemu lastniku. Cene se gibljejo od 2500,00 do 4500,00 eur / m2. Glede na visoko stopnjo personaliziranosti je izbor hiše P.A.T.H. vselej usklajen s kupčevimi finančnimi zmogljivostmi ter njegovo željo, da bi bival v tehnološko dovršenem ter naravi prijaznem in lepem bivanjskem okolju.

Oktober 2014 označuje začetek globalne prodaje celotne linije P.A.T.H. Na voljo je štiri družin hiš, ki jih druži Starckov brezčasni dizajn: dve enonadstropni hiši, ena dvonadstropna hiša in družina dopolnjujočih enot, ki se lahko uporabljajo kot garaže, ute, studii.  Za vsako družino hiš je Starck oblikoval več tlorisov, da bi se čim bolj približal željam in pričakovanjem novih lastnikov. Bodoči lastniki lahko izbirajo med 34 različnimi tlorisi v velikosti od 140 m2 to 350 min prav tako med števili sob (1 do 8).

Prilagodljivi kupčevim potrebam, življenjskim razmeram in osebnim zahtevam bodočih stanovalcev P.A.T.H. modeli ponujajo nadaljnje možnosti personalizacij hiše. Vsaka hiša je namreč na voljo v treh tipih konstrukcijskih sistemov (popolnoma steklen ovoj, kombinacija lesenih sten in steklene fasade ter ovoj iz lesene konstrukcije).  Prav tako lahko kupci izbirajo med različnimi tipi streh ter med pestro izbiro visokokakovostnih dizajnerskih zunanjih zaključkov in rešitev za interier, tj. talnih oblog, notranjih vrath, sanitarne opreme, tipov kopalniških in kuhinjskih ploščic, itd., ki jih je izbral sam Philippe Starck ter

jih vključil v raznolik katalog P.A.T.H. opreme.  Na ta način hiše P.A.T.H. omogočajo lastnikom, da si sami ustvarijo svoj optimalen prostor, prilagojen njihovim željam in okusu.

Hiše P. A. T. H. so zasnovane tako, da se lahko vklapljajo v najrazličnejša naravna okolja in kulturne krajine. Vključujejo vrhunsko eko tehnologijo, ki je prilagojena lokalnim pogojem in lastnikovim potrebam, s katero prihrani veliko več energije kot v klasično grajeni hiši.  Še več – hiše P.A.T.H. niso zasnovane le, da porabijo manj energije, temveč predvsem za to, da same proizvedejo več energije, kot jo lahko porabijo - so namreč plus energijske. Bodoči kupci se lahko odločijo, da v svojo hišo vključujejo razne eko-tehnološke sisteme, kot so fotovoltaika, solarni paneli, vetrne turbine, sistemi za učinkovito rabo deževnice, toplotne črpalke, itd. Ti sistemi so zamišljeni tako, da se lahko neopazno vključujejo v dizajn Philippa Starcka in v celostno funkcionalnost hiš  P.A.T.H.

Janez Škrabec, direktor podjetja Riko d.o.o., pravi: “V podjetju Riko smo združili svoje najnaprednejše inženirsko znanje in najsodobnejšo tehnologijo prefabrikacije z namenom ustvarjanja sodobne bivanjske rešitve, ki je cenovno dostopna za vse, ki cenijo simbiozo ekologije in estetike”.

Ustvarjalci linije P.A.T.H. so si prizadevali, da ustvarijo dober izdelek, ki je zgrajen z »dobrimi« materiali v »dobrem« procesu in da je na voljo za »dobro ceno« kar največjemu številu ljudi.

Po besedah Philippa Starcka je P.A.T.H. “zanesljiva in inteligentna rešitev za nas, naše otroke ter otroke naših otrok, ki se soočajo z izzivi ekologije, ekonomije in energetike’’.