SI
Show menu

Novice

Novi transformatorski postaji v Minsku

6. 10. 2014
Po izgradnji 4 transformatorskih postaj, ki uspešno delujejo, so v Riku podpisali pogodbo z investitorjem Minskenergom  za gradnjo nove in rekonstrukcijo obstoježe transformatorske postaje. Obe bosta razvijajočemu se mestu Minsk izboljšali oskrbo z energijo. Vrednost projekta je 43 mio eur (brez ddv).

Podjetje Riko kot generalni izvajalec izgradnje in rekonstrukcije transformatorskih postaj skupaj s stikališči in medsebojnimi kabelskimi povezavami na nivoju napetosti 110kV/10kV v izvajanje projekta na ključ vključuje tudi slovenske partnerje, med drugim tudi Kolektor Etro, Sipro, ABB, Siemens. Investitor je družba RUP MINSKENERGO RB, ki skrbi za dobavo in distribucijo električne in toplotne energije na področju mesta MINSK z okolico. MINSKENERGO RB proizvede 40% vse električne energije v Belorusiji.

Prva transformatorska postaja bo zgrajena na novo na obrobju mesta Minsk, ki postaja naglo razvijajoče z novim stanovanjskim naseljem, nakupovalnimi centri ter načrtovanimi poslovnimi zgradbami. Druga transformatorska postaja pa bo rekonstruirana z novim transformatorjem in pripadajočo opremo.

Podpisu pogodbe v Minsku je sledil podpis pogodbe s Kolektor Etro za dobavo transformatorjev.