SI
Show menu

Novice

Podpisan sporazum o sodelovanju z OTV Veolia

3. 2. 2015

Ob državniškem obisku gospoda Alaina Richarda v Sloveniji, posebnega predstavnika francoskega ministra za zunanje zadeve in mednarodni razvoj, ki je zadolžen za gospodarske odnose z Balkanom, smo v podjetju Riko podpisali  »Sporazum o sodelovanju« s francosko družbo OTV. Družba OTV spada pod okrilje francoske multinacionalne Veolia.

OTV je globalno podjetje, specializirano za načrtovanje in izgradnjo naprav za pripravo pitne vode, čistilnih naprav za odpadne komunalne in industrijske vode ter obdelavo muljev. V podjetju Riko, d.o.o., s francosko družbo OTV sodelujemo že več let na področju okoljevarstvenih projektov v Sloveniji in na Kosovu. Podpisani sporazum bo sodelovanje med podjetjem Riko, d.o.o., in OTV Veolia Water Technologies, še dodatno utrdil. Skupne sinergije ter strateške naveze, ki jih uokvirja podpisani sporazum, bodo pripomogle k razširitvi sodelovanja Riko – OTV na tržišča zahodnega Balkana in nekdanje Sovjetske zveze.

Sporazum sta podpisala ob prisotnosti nj. eksc. gospoda Pierre-Francois Mourier-ja, veleposlanika Francoske republike, in Alaina Richarda v Sloveniji, posebnega predstavnika francoskega ministra za zunanje zadeve in mednarodni razvoj, podpisala direktor Rika Janez Škrabec in generalni direktor OTV Laurent Nugier.