SI
Show menu

Novice

Riko in OTV Veolia podpisala sporazum o sodelovanju

29. 7. 2016
V začetku meseca julija je v Parizu potekala konferenca o Zahodnem Balkanu "Paris Balkans 2016", ki je bila posvečen mladim in infrastrukturnemu povezovanju v regiji. Vrha so se udeležile visoke delegacije iz trinajstih držav Balkana. Med njimi je bila tudi slovenska delegacija, katero je vodil predsednik vlade dr. Miro Cerar. Ob tej priložnosti smo v podjetju Riko s svojim strateškim partnerjem francoskim podjetjem Veolia v francoskem Senatu podpisali Memorandum o sodelovanju z namenom skupnega sodelovanja na področju okoljevarstvenih projektov v tretjih državah.

 Sporazum sta ob prisotnosti francoskega senatorja Alaina Richarda in državnega sekretarja Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo Aleša Cantaruttija podpisala direktor Rika Janez Škrabec in generalni direktor Veolie Laurent Nugier.

 OTV Veolia je globalno podjetje, specializirano za načrtovanje in izgradnjo naprav za pripravo pitne vode, čistilnih naprav za odpadne komunalne in industrijske vode ter obdelavo muljev. V podjetju Riko, d.o.o., s francosko družbo OTV sodelujemo že več let na področju okoljevarstvenih projektov.