SI
Show menu

Novice

Začetek sodelovanja z Orlovsko regijo

20. 12. 2016

V mestu Orel v Ruski federaciji je 15. decembra potekala poslovna konferenca in srečanje poslovnih svetov Slovenije in Rusije, ki jima predsedujeta Janez Škrabec, direktor podjetja RIKO na slovenski strani, ter Eduard Vajno, podpredsednik korporacije AVTOVAZ na ruski strani. Srečanje, ki je potekalo pod pokroviteljstvom gubernatorja Orlovske regije Vadima Potomskega, pomeni zagon gospodarskega sodelovanja med Orlovsko regijo in Slovenijo.

Orlovska regija ima približno 750 tisoč prebivalcev, glavno mesto Orel leži 380 km jugozahodno od Moskve. Med industrijskimi sektorji v regiji izstopajo proizvodnja strojne opreme,  opreme za svetlobno signalizacijo  ter livarskih izdelkov za ruske železnice. Najmočnejša gospodarska panoga je proizvodnja hrane, predvsem sladkorja, žitaric, mlečnih izdelkov in mesa.

Ob robu srečanja je RIKO podpisal z vlado Orlovske regije dogovor o sodelovanju pri organizaciji podjetij predelovalne, prehrambne in lahke industrije na območju Orlovske regije, konkretno pri izgradnji tovarne za globoko predelavo zrna pšenice, mesno-predelovalnega obrata, proizvodnje čevljev in obrata za predelavo usnja.