SI
Show menu

Novice

Vstopili na hrvaško tržišče

Zagreb, 16. 12. 2016

V sklopu večjega projekta »Revitalizacija centra za odpadne vode rafinerije v Reki« je podjetje Riko podpisalo prvo pogodbo na hrvaškem trgu. Podjetje Riko je bilo na javnem razpisu navkljub močni konkurenci dobro poznanih imen iz naftne industrije izbrano za dobavitelja opreme za API separator. Pogodba zajema inženiring, izdelavo in dobavo opreme, nadzor nad montažo, zagon ter šolanja osebja INA za obratovanje. Oprema API separatorjev predstavlja rekonstrukcijo in pokrivanje bazenov, v katerih se zbira odpadna nafta in procesne vode iz postopka obdelave surove nafte.

Podjetje Riko bo dobavilo opremo za separacijo nafte, mulja in vode ter izvedlo pokrivanje bazenov z naprednim postopkom plavajočih pokrovov. Proces ravnanja z odpadnimi vodami bo omogočal, da se nafta vrača nazaj v proces obdelave, odpadna voda se vodi na čistilno napravo in odpadni mulj se ustrezno obdela.

Investicija bo zaključena do konca leta 2018 in na ta način uskladila delovanje rafinerije z določili evropske direktive o izpuščanju ogljikovodikov v ozračje.