SI
Show menu

Novice

Podpisali novo pogodbo za rekonstrukcijo največje transformatorske postaje v Minsku

Minsk, 15. 3. 2017

Janez Škrabec, direktor in solastnik družbe Riko, in generalni direktor družbe RUP Minskenergo Pavel Vladimirovič Drozd, sta v Minsku podpisala 38,5-milijonsko pogodbo. Riko bo za družbo Minskenergo obnovil njihovo največjo transformatorsko postajo. Le ta bo dopolnjevala verigo novih transformatorskih postaj, ki oskrbuje z energijo to naglo razvijajočo se belorusko prestolnico.

Podjetje Riko je za Minskenergo, ki  skrbi za dobavo in distribucijo električne in toplotne energije na območju mesta Minsk in proizvede 40% vse električne energije v Belorusiji, uspešno zgradilo oz obnovilo že 13 transformatorskih postaj z napetostjo 110/10 kilovoltov. Nova oz. obnovljena transformatorska postaja pa bo delovala na napetosti 750 kilovoltov, kar predstavlja veliko izjemo v Evropi.

Rok za izgradnjo transformatorske postaje je 36 mesecev, v projektu bodo sodelovala mnoga slovenska podjetja, med drugim tudi Sipro Inženiring s svojimi inženirskimi, projektantskimi in konzultantskimi storitvami ter Iskratel z dobavo in montažo telefonske centrale.