SI
Show menu

Novice

Riko obeležuje svojo bogato zgodovino

Ljubljana, 9. 5. 2018

V podjetju Riko so z izbranimi gosti in v sproščenem vzdušju praznovali dve simbolni obletnici, ki sta zaznamovali Riko, njegove začetke ter njegove perspektive. Stanislav Škrabec st. se je v mesecu maju leta 1968 iz Nove Gorice, kjer je delal v Tovarni vozil, vrnil v rodno Ribnico, ker je prevzel Kovinsko podjetje Ribnica. Podjetje, ki je bilo tik pred zaprtjem, je razvil v eno najbolj uspešnih jugoslovanskih podjetij – Riko Ribnica, ki je pod svoje okrilje združevalo celotno jugoslovansko strojegradnjo.

9. maja leta 1988 pa Stanislav Škrabec, direktor podjetja Riko Ribnica,  skupaj z mag. Petrom Vogričem, tedanjim direktorjem Litostroja, ter z Jožetom Tišlerjem, tedanjim direktorjem Kovinoplastike Lož, odpotoval v Sovjetsko zvezo za podpis pogodbe za stiskalnice in izdelavo avtomatske linije za izdelavo pomivalnih korit.  Temu poslovnemu obisku, ki  se je izkazal za zelo uspešnega, se je pridružil tudi mladi Janez Škrabec, ki je tedaj prvič stopil na ruska tla ter se usodno navezal na njeno kulturo, umetnost in poslovne priložnosti.

Zaposleni v Riku so se zelo razveselili, da sta se obeleževanju teh pomembnih obletnic pridružila tudi gospod Jože Tišler in gospod mag. Peter Vogrič.