SI
Show menu

Novice

Otvoritev športne dvorane na Rakeku

Rakek, Slovenija, 29. 10. 2018
Vir: https://notranjskoprimorske.si/
Vir: https://notranjskoprimorske.si/

S športnim spektaklom je v četrtek, 25. oktobra, potekala slavnostna predaja športne dvorane na Rakeku, ki smo ji gradili v Riku skupaj s svojimi partnerji.  

Novo pridobitev so namenu predali župan občine Cerknica Marko Rupar, ravnateljica rakovške šole Anita Knez in predsednik krajevne skupnosti Marjan Vadnu. Poleg župana sta novo pridobitev pozdravila predsednik sveta Fundacije za šport Aleš Remih in podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Janez Sodržnik.

Investicija športne dvorane na Rakeku je znesla dobre 3 milijone evrov, nekaj sredstev zanjo so prejeli od Fundacije za šport. Nizko energetska dvorana ima dobrih 2.200 kvadratnih metrov površin, telovadnica pa dobrih 1.300. V njej so še prostori za fitnes, pomožni prostori in galerija, s sosednjo osnovno šolo pa jo povezuje pokrit hodnik. Dvorane so se poleg rakovških športnikov razveselili tudi na osnovni šoli, saj so učenci prej telovadili v neprimernih prostorih. Primerna je tako za igranje malega nogometa, rokometa, tenisa in odbojke, kot tudi košarke, namiznega tenisa, badmintona in drugih športov. Dopoldne jo bodo uporabljali osnovnošolci, popoldne in zvečer ter za konec tedna pa rekreativni športniki in člani društev. Sprejela bo lahko do 560 gledalcev.