SI
Show menu

Novice

Podpisana nova pogodba z Minskenergom

Minsk, Belorusija, 2. 12. 2019

V novembru sta direktor podjetja Riko Janez Škrabec in  generalni direktor družbe Minskenergo Oleg Ščemelj v Minsku slavnostno podpisala pogodbo, ki naznanja začetek obnove ene od pomembnejših transformatorskih postaj v mestu Minsk — Himzavod 110/10/6 kV. To bo že Rikov 16. tovrstni projekt na območju Belorusije.

Zahvaljujoč pospešeni gradnji stanovanjskih naselij v beloruski prestolnici, s tem povezano potrebo po izgradnji ustrezne infrastrukture in predvsem izgradnji električnih omrežij ter transformatorskih postaj, sta podjetji Riko in Minskenergo na podlagi večletnih uspešnih skupnih projektov spletli tesno in obojestransko zadovoljivo sodelovanje.

Projekt popolne obnove nove transformatorske postaje Himzavod zajema demontažo vse zastarele opreme, stavb in objektov. Obnovljena transformatorska postaja bo zaprtega tipa, v skladu s projektom pa bosta v okviru le-te delovala dva transformatorja z močjo 40 MVA.

Obnova bo naselju Minsk Mir in Javnemu kompleksu LLC RealGradInvest  omogočila zanesljivo oskrbo z električno energijo. S tem bo omogočena tudi izgradnja novih proizvodnih površin za proizvodnjo zdravil RUE Belmedpreparaty, izgradnja novih trgovskih objektov in komunalne infrastrukture.

Projekt bo zaključen predvidoma v začetku leta 2022.


Preberite več:

>>> Riko prenavlja hotel Histrion

>>> Janez Škrabec prejel Jubilejno medaljo Republike Belorusije