SI
Show menu

Novice

Nov projekt na zahtevnem nemškem trgu

Nemčija, 24. 6. 2020
Načrti skladišča
Načrti skladišča

Podjetje Riko bo za bavarsko državno opero (naročnik je državni gradbeni urad Rosenheim) postavilo avtomatsko visokoregalno skladišče za specialne zabojnike. Za projekt, pridobljen na javnem naročilu, smo se pripravljali leto dni.

Riko bo za münchensko opero skladišče sprojektiral in izdelal, tako bomo dobavili in montirali jekleno konstrukcijo celotnega objekta s streho in fasado. Sprojektirali, dobavili, montirali in zagnali bomo tudi logistično tehnološko opremo za to skladišče, jo povezali z obstoječim skladiščnim sistemom, vključno s povezavo z njegovim IT-delom. V prihodnjih štirih letih oziroma med garancijsko dobo bomo celoten skladiščni sistem tudi vzdrževal.

Skladišče bo stalo v mestecu Poing, ki leži približno 60 kilometrov od bavarske prestolnice. V njem bodo hranili odrske kulise, ki so pravilom velikih dimenzij, tako da imajo opraviti z regalnimi mesti in zabojniki dolžine skoraj deset metrov. Tej dimenziji je prilagojeno tudi regalno dvigalo, razvoj katerega je tudi plod slovenskega znanja.

V Riku sicer skladiščne sisteme postavljamo za avtomobilsko, živilskopredelovalno, kovinskopredelovalno industrijo, v farmaciji, trgovini in špediciji.