SI
Show menu

Novice

16. 4. 2012

Gradnja novih transformatorskih postaj

V Riku smo v lanskem letu s pridobljenim projektom izgradnje dveh transformatorskih postaj prodrli na področje energetike v Belorusiji. Zaradi zglednega vodenja tega projekta in kakovostne ponudbe smo bili izbrani na razpisu za gradnjo dveh novih ter rekonstrukcijo treh obstoječih transformatorskih postaj postaj 110kV/10kV s kabelnimi linijami v Minsku.
Preberi več
20. 2. 2012

RIKU kompleks Kempinski v Minsku

Riku je zaupana gradnja prestižnega kompleksa, ki bo stal v historičnem središču beloruske prestolnice. Kompleks vključuje hotel Kempinski s petimi zvezdicami (22 765 m²), 81 stanovanjskih enot (14 431 m²), poslovne prostore (14 926 m²) ter parkirišča in pomožne prostore (23 411 m²). Izgradnja sodobnega multifunkcionalnega kompleksa s hotelom Kempinski bo prispevala k nadaljnjemu razvoju hotelske dejavnosti najvišjega ranga in dal nov zagon turistični dejavnosti v kategoriji visokega poslovnega hotelskega standarda, najvišjega doslej v Minsku in Belorusiji.
Preberi več
2. 2. 2012

Gradnja HE SV. Petka se zaključuje

Gradnja hidroelektrarne na izredno zahtevni lokaciji oz. najzahtevnejše v zadnjih 20 letih v regiji HE Sv. Petka na reki Treski bo pomladi 2012 zaključena. Prepričani smo, da bomo z njo postavili nova merila in nove standarde na področju hidro-energetike na zahodnem Balkanu.
Preberi več
8. 12. 2011

Izgradnja Centralne čistilne naprave Cerknica

Marko Rupar, župan Občine Cerknica, in Janez Škrabec, direktor podjetja Riko, sta danes v Cerknici podpisala pogodbo za projekt »Odvajanje in čiščenje odpadne vode v porečju Ljubljanice, centralna čistilna naprava v Občini Cerknica«.
Preberi več
16. 11. 2011

Zasedanje obeh poslovnih svetov v Avtovazu

Na sedežu družbe Avtovaz v Togliattiju je danes potekalo prvo skupno zasedanje Poslovnih svetov Slovenije in Rusije, ki sta bila ustanovljena v letošnjem letu z namenom utrjevanja čvrstih gospodarskih vezi med Slovenijo in Rusijo.
Preberi več
25. 10. 2011

Riko gradi poševno dvigalo v ŠC Planica

V Riku smo bili na javnem razpisu izbrani za izvajalca izgradnje poševnega dvigala v ŠC Planica, ki je v fazi generalne prenove in infrastrukturne dopolnitve. S svojim integriranim pristopom v inženiringu bomo poskrbeli za tehnologijo, dobavo, montažo ter izgradnjo dvigala, ki bo perspektivnim skakalcem omogočal kvalitetnejši trening na petih skakalnicah.
Preberi več
12. 10. 2011

Podpisani pismi o nameri za nove posle

Kot dobavitelji tehnološke opreme se pospešeno uveljavljamo tudi v Ukrajini. Direktor podjetja Riko Janez Škrabec je v okviru obiska predsednika RS dr. Danila Türka skupaj z gospodarsko delegacijo podpisal v Harkovu dve pismi o nameri za izvedbo dveh pomembnih poslov v Ukrajini.
Preberi več
5. 10. 2011

Nova pogodba z UKRLOMPROM Kiev

V podjetju Riko smo po zaslugi svojih dolgoletnih izkušenj s proizvodnjo ekološke opreme ponovno sklenili novo pogodbo za dobavo univerzalne stiskalnice za paketiranje in rezanje kovinskega odpada z ukrajinsko družbo URLOMPROM Kiev. Ta velja v Ukrajini za vodilno podjetje na področju zbiranja in predelave sekundarnih materialov.
Preberi več
23. 9. 2011

Sodelovanje z ukrajinsko družbo VAZ

Podjetje Riko v letošnjem letu intenzivno prodira na perspektivni trg Ukrajine. Partnerskim navezavam z uglednimi ukrajinskimi družbami, kot so TURBOATOM in HYDROSILA, se je pridružilo še sodelovanje s podjetjem VOLČANSKIJ AGREGATNIJ ZAVOD ( VAZ). V Riku jim bomo dobavili tehnološko opremo za mehansko obdelavo odlitkov.
Preberi več
17. 8. 2011

Riko gradi tudi CERO v Zasavju

V Riku bomo gradili tudi Regijski center za ravnanje z odpadki CEROZ II. faza, ki bo stal v Hrastniku (na lokaciji Unično) in bo služil trem zasavskim občinam – Litiji, Zagorju, Hrastniku in Občini Radeče. Naročniku ga bomo predali konec leta 2013.
Preberi več
google-site-verification=Cd5QYSmH-kfhtDKTVDwc9AAxohdY3AGNp6_vkUlc_Tg