SI
Show menu

Novice

7. 5. 2012

Kanalizacijski sistem in čistilna naprava v Litiji in Šmartnu

Franci Rokavec, župan Občine Litija, in Milan Izlakar, župan Občine Šmartno pri Litiji, ter Janez Škrabec, direktor podjetja Riko, so danes na gradu Bogenšperk podpisali sklop pogodb za projekt »Izgradnja kanalizacije in centralne čistilne naprave v Občinah Litija in Šmartno pri Litiji«.
Preberi več
16. 4. 2012

Gradnja novih transformatorskih postaj

V Riku smo v lanskem letu s pridobljenim projektom izgradnje dveh transformatorskih postaj prodrli na področje energetike v Belorusiji. Zaradi zglednega vodenja tega projekta in kakovostne ponudbe smo bili izbrani na razpisu za gradnjo dveh novih ter rekonstrukcijo treh obstoječih transformatorskih postaj postaj 110kV/10kV s kabelnimi linijami v Minsku.
Preberi več
20. 2. 2012

RIKU kompleks Kempinski v Minsku

Riku je zaupana gradnja prestižnega kompleksa, ki bo stal v historičnem središču beloruske prestolnice. Kompleks vključuje hotel Kempinski s petimi zvezdicami (22 765 m²), 81 stanovanjskih enot (14 431 m²), poslovne prostore (14 926 m²) ter parkirišča in pomožne prostore (23 411 m²). Izgradnja sodobnega multifunkcionalnega kompleksa s hotelom Kempinski bo prispevala k nadaljnjemu razvoju hotelske dejavnosti najvišjega ranga in dal nov zagon turistični dejavnosti v kategoriji visokega poslovnega hotelskega standarda, najvišjega doslej v Minsku in Belorusiji.
Preberi več
2. 2. 2012

Gradnja HE SV. Petka se zaključuje

Gradnja hidroelektrarne na izredno zahtevni lokaciji oz. najzahtevnejše v zadnjih 20 letih v regiji HE Sv. Petka na reki Treski bo pomladi 2012 zaključena. Prepričani smo, da bomo z njo postavili nova merila in nove standarde na področju hidro-energetike na zahodnem Balkanu.
Preberi več
8. 12. 2011

Izgradnja Centralne čistilne naprave Cerknica

Marko Rupar, župan Občine Cerknica, in Janez Škrabec, direktor podjetja Riko, sta danes v Cerknici podpisala pogodbo za projekt »Odvajanje in čiščenje odpadne vode v porečju Ljubljanice, centralna čistilna naprava v Občini Cerknica«.
Preberi več
16. 11. 2011

Zasedanje obeh poslovnih svetov v Avtovazu

Na sedežu družbe Avtovaz v Togliattiju je danes potekalo prvo skupno zasedanje Poslovnih svetov Slovenije in Rusije, ki sta bila ustanovljena v letošnjem letu z namenom utrjevanja čvrstih gospodarskih vezi med Slovenijo in Rusijo.
Preberi več
25. 10. 2011

Riko gradi poševno dvigalo v ŠC Planica

V Riku smo bili na javnem razpisu izbrani za izvajalca izgradnje poševnega dvigala v ŠC Planica, ki je v fazi generalne prenove in infrastrukturne dopolnitve. S svojim integriranim pristopom v inženiringu bomo poskrbeli za tehnologijo, dobavo, montažo ter izgradnjo dvigala, ki bo perspektivnim skakalcem omogočal kvalitetnejši trening na petih skakalnicah.
Preberi več
12. 10. 2011

Podpisani pismi o nameri za nove posle

Kot dobavitelji tehnološke opreme se pospešeno uveljavljamo tudi v Ukrajini. Direktor podjetja Riko Janez Škrabec je v okviru obiska predsednika RS dr. Danila Türka skupaj z gospodarsko delegacijo podpisal v Harkovu dve pismi o nameri za izvedbo dveh pomembnih poslov v Ukrajini.
Preberi več
5. 10. 2011

Nova pogodba z UKRLOMPROM Kiev

V podjetju Riko smo po zaslugi svojih dolgoletnih izkušenj s proizvodnjo ekološke opreme ponovno sklenili novo pogodbo za dobavo univerzalne stiskalnice za paketiranje in rezanje kovinskega odpada z ukrajinsko družbo URLOMPROM Kiev. Ta velja v Ukrajini za vodilno podjetje na področju zbiranja in predelave sekundarnih materialov.
Preberi več
23. 9. 2011

Sodelovanje z ukrajinsko družbo VAZ

Podjetje Riko v letošnjem letu intenzivno prodira na perspektivni trg Ukrajine. Partnerskim navezavam z uglednimi ukrajinskimi družbami, kot so TURBOATOM in HYDROSILA, se je pridružilo še sodelovanje s podjetjem VOLČANSKIJ AGREGATNIJ ZAVOD ( VAZ). V Riku jim bomo dobavili tehnološko opremo za mehansko obdelavo odlitkov.
Preberi več
google-site-verification=Cd5QYSmH-kfhtDKTVDwc9AAxohdY3AGNp6_vkUlc_Tg