SI

Avtomatsko visokoregalno skladišče za specialne zabojnike

Obseg del
Projektiranje, dobava in montaža opreme v sklopu razširitve obstoječega skladišča dekoracij za bavarsko opero.

Položitev temeljnega kamna pri gradnji avtomatskega visokoregalnega skladišča za specialne zabojnike:

Področje
Logistični sistemi
Kategorija
Drugo
Leto izvedbe
2020-2023
Lokacija
Nemčija
Naročnik
Staatliches Bauamt Rosenheim

Omembe vredno

Julij 2021

Pričela so se dela na gradbišču avtomatskega visoko-regalnega skladišča za bavarsko opero.

Začela so se gradbena  dela za postavitev avtomatskega visoko-regalnega skladišče za specialne zabojnike za bavarsko opero v Muenchnu. V podjetju Riko bomo namreč prav tu postavili jekleno regalno konstrukcijo za 440 zabojnikov s streho in fasado ter sprojektirali, dobavili, montirali in zagnali tudi logistično tehnološko opremo za to skladišče, jo povezali z obstoječim skladiščnim sistemom, vključno s povezavo z njegovim IT-delom. V prihodnjih štirih letih oziroma med garancijsko dobo bomo celoten skladiščni sistem tudi vzdrževali.

Skladišče bo stalo v mestecu Poing, ki leži približno 30 kilometrov od bavarske prestolnice. V njem bodo hranili odrske kulise, ki so večjih dimenzij, tako da merijo regalna mesta in zabojniki skoraj 10 metrov v dolžino v skupni teži 6 ton. Tej dimenziji je prilagojeno tudi regalno dvigalo višine 20 m, razvoj katerega je tudi rezultat slovenskega znanja.

V Riku (avtomatizirane) skladiščne sisteme projektiramo in gradimo za avtomobilsko, živilskopredelovalno, kovinskopredelovalno, farmacevtsko industrijo in za potrebe trgovine in špedicije.