SI
Show menu

Novice - 2012

9. 5. 2012

Škrabec ob predsedniku Erdoğanu

V ponedeljek, 7. maja 2012, je Mednarodni inštitut za bližnjevzhodne in balkanske študije (IFIMES) na Bledu izročil priznanje »Svetovna osebnost desetletja« predsedniku Vlade Republike Turčije Recepu Tayyipu Erdoğanu. Priznanje sta mu izročila častni predsednik Mednarodnega inštituta IFIMES Stjepan Mesić, nekdanji predsednik Republike Hrvaške in podpredsednik Svetovalnega odbora inštituta Zoran Živković, nekdanji predsednik Vlade Republike Srbije. Prisotne je na podelitvi nagovoril direktor inštituta mag. Zijad Bećirović, prebrano pa je bilo tudi pismo predsednika Sveta inštituta Craiga T. Smitha, nekdanjega političnega direktorja Bele hiše. Med udeleženci te svečanosti je bil tudi Janez Škrabec, direktor podjetja Riko, d. o. o., ki je predsedniku gospodu Recepu Tayyipu Erdoğanu iskreno čestital za njegov izjemen doprinos k svetovnemu miru in blaginju in uspehu R Turčije.
Preberi več
7. 5. 2012

Kanalizacijski sistem in čistilna naprava v Litiji in Šmartnu

Franci Rokavec, župan Občine Litija, in Milan Izlakar, župan Občine Šmartno pri Litiji, ter Janez Škrabec, direktor podjetja Riko, so danes na gradu Bogenšperk podpisali sklop pogodb za projekt »Izgradnja kanalizacije in centralne čistilne naprave v Občinah Litija in Šmartno pri Litiji«.
Preberi več
16. 4. 2012

Gradnja novih transformatorskih postaj

V Riku smo v lanskem letu s pridobljenim projektom izgradnje dveh transformatorskih postaj prodrli na področje energetike v Belorusiji. Zaradi zglednega vodenja tega projekta in kakovostne ponudbe smo bili izbrani na razpisu za gradnjo dveh novih ter rekonstrukcijo treh obstoječih transformatorskih postaj postaj 110kV/10kV s kabelnimi linijami v Minsku.
Preberi več
20. 2. 2012

RIKU kompleks Kempinski v Minsku

Riku je zaupana gradnja prestižnega kompleksa, ki bo stal v historičnem središču beloruske prestolnice. Kompleks vključuje hotel Kempinski s petimi zvezdicami (22 765 m²), 81 stanovanjskih enot (14 431 m²), poslovne prostore (14 926 m²) ter parkirišča in pomožne prostore (23 411 m²). Izgradnja sodobnega multifunkcionalnega kompleksa s hotelom Kempinski bo prispevala k nadaljnjemu razvoju hotelske dejavnosti najvišjega ranga in dal nov zagon turistični dejavnosti v kategoriji visokega poslovnega hotelskega standarda, najvišjega doslej v Minsku in Belorusiji.
Preberi več
2. 2. 2012

Gradnja HE SV. Petka se zaključuje

Gradnja hidroelektrarne na izredno zahtevni lokaciji oz. najzahtevnejše v zadnjih 20 letih v regiji HE Sv. Petka na reki Treski bo pomladi 2012 zaključena. Prepričani smo, da bomo z njo postavili nova merila in nove standarde na področju hidro-energetike na zahodnem Balkanu.
Preberi več