SI
Show menu

Novice - 2013

23. 12. 2013

Odprti prvi dve transformatorski postaji v Minsku

Konec minulega tedna so v Minskenergu slovesno odprli in zagnali prvi dve transformatorski postaji, ki smo jih uspešno izgradili v Riku.
Preberi več
14. 12. 2013

Otvoritev zbirke umetniških del Riko in IEDC

V petek 13. decembra smo v Galeriji Miklova hiša odprli razstavo del iz likovne zbirke Riko in del Umetniške zbirke IEDC.
Preberi več
22. 10. 2013

Odprli nov vrtec v Ribnici

Občina Ribnica bogatejša za nov vrtec. Danes odprli njegov prvi del, in sicer dva kraka vrtca za starostno skupino 3-6 let v izmeri 1.800 m2 ter tri-etažni upravni objekt v izmeri 1000m2. V Riku smo vrtec, ki ga bodo konec meseca oktobra že naselili malčki, izgradili v 15 mesecih v sodelovanju z lokalnimi partnerji po arhitekturni rešitvi biroja Arhi-tura. Investitor izgradnje vrtca je Občina Ribnica.
Preberi več
27. 9. 2013

Podjetje Riko Hiše med nominiranci za Vodstveno nagrado Evropske regije WGBC

Svetovno Združenje za trajnostno gradnjo (World Green Building Council - WGBC) je krovna organizacija na področju trajnostne gradnje, ki predstavlja več kot 25.000 organizacij ter podjetij iz 98 držav širom sveta.
Preberi več
11. 9. 2013

Temeljni kamen na tovarno Ivanovo

V Ivanovu se je pričela izgradnja obrata tekstilne tovarne za izdelavo za proizvodnjo specialnih tkanin. Investitor je družba Ivanovska manufaktura iz mesta Kohma iz Ivanovski oblasti v Ruski federaciji, izgradnjo tovarne bo vodilo podjetje Riko, d.o.o. Projekt je del medvladnega sodelovanja med Rusko federacijo in Republiko Slovenijo.
Preberi več
2. 9. 2013

Močna slovenska komponenta za kompleks Kempinski

Na odprtju današnjega Strateškega Foruma Bled 2013 je direktor podjetja Riko Janez Škrabec z Brankom Selakom, direktorjem podjetja Marmor Hotavlje, Aleksandrom Polovičem, predsednikom uprave podjetja Stilles, in Kristijanom Petkom, direktorjem Klima Petek, podpisal pogodbe za sodelovanje omenjenih podjetij pri izgradnji prestižnega kompleksa Kempinski v Minski. Podpisu pogodbe med Rikom kot generalnim izvajalcem projekta Kempinski in Marmor Hotavljami, Stillesom ter Klimo Petek sta prisostvovala tudi minister za zunanje zadeve RS gospod Karl Erjavec ter nj. eksc. gospod Aliaksandr Khainouski, veleposlanik R Belorusije za Slovenijo.
Preberi več
17. 7. 2013

Predsednik Pahor obiskal Sv. Petko

Danes je HE Sv. Petka v Makedoniji, katere gradnjo je vodilo slovensko podjetje Riko d.o.o., obiskal predsednik Republike Slovenije gospod Borut Pahor. Predsednika sta na obisku sprejela generalni direktor ELEM-a Dejan Boškovski in direktor podjetja Riko Janez Škrabec.
Preberi več
16. 7. 2013

Riku projekt odvajanja in čiščenja voda v Cerknici in Rakeku

Podjetje Riko podpisalo z Občino Cerknica pogodbo za izvedbo projekta odvajanja in čiščenja odpadnih voda v porečju Ljubljanice – 2. sklop.
Preberi več
12. 7. 2013

Janez Škrabec letos drugi najuglednejši direktor

Po raziskavi Kline & Partner, ki že vrsto let meri in spremlja ugled podjetij in direktorjev, se Rikov direktor Janez Škrabec letos uvršča na drugo mesto na lestvici ugleda.
Preberi več
5. 7. 2013

Riku okoljevarstveni projekti v Grosuplju in Ivančni Gorici

Dr. Peter Verlič, župan Občine Grosuplje, in Dušan Strnad, župan Občine Ivančna Gorica, ter Janez Škrabec, direktor podjetja RIKO d.o.o., so danes v Grosupljem, podpisali pogodbo za projekt »Izgradnja kanalizacije in nadgradnja centralne čistilne naprave v občini Grosuplje« in pogodbo za projekt »Izgradnja kanalizacije in rekonstrukcija centralne čistilne naprave v občini Ivančna Gorica«
Preberi več