SI
Show menu

Novice - December 2015

30. 12. 2015

Podpisali pogodbo za gradnjo vodovoda v Ribniško-Kočevski dolini

Na današnji priložnostni novinarski konferenci v občini Kočevje so podpisali pogodbe z izbranimi izvajalci del za projekt »Oskrba s pitno vodo na območju Sodražica - Ribnica – Kočevje«. Dr. Vladimir Prebilič, župan Občine Kočevje, je izpostavil pomen izvedbe projekta za prebivalce na območju treh občin in slavnostno podpisal pogodbe s predstavniki izvajalcev, Janezom Škrabcem, direktorjem podjetja Riko, ki bo gradilo vodovodno omrežje, Borisom Savnikom, direktorjem podjetja Hidroinženiring, ki bo gradilo čistilne naprave, in Brankom Voduškom iz podjetja Dialog-si.net, ki bo o poteku projekta obveščalo javnost. Za nadzor nad izvedbo projekta bo skrbelo podjetje Projekt Nova Gorica.
Preberi več
30. 12. 2015

Odprli prvi leseni vrtec v Belorusiji

Novi vrtec Vesninka, ki ga je projektiral Jure Kotnik, v mestu Minsk je primer sodobnega evropskega športnega vrtca, grajenega po najnovejših arhitekturnih standardih ter z uporabo kakovostnih naravnih materialov, ki so naravi in zdravju najbolj prijazni. Les kot gradbeno gradivo omogoča najbolj zdravo bivalno okolje, je ekološko neoporečen in energetsko zelo varčen. Leseni montažni vrtec Vesninka prinaša številne novosti v beloruski prostor. Gre za prvi javni objekt s certifikatom A+ kot najvišji razred energetsko učinkovite in varčne zgradbe in je hkrati tudi prva lesena montažna javna zgradba v Belorusiji.
Preberi več
9. 12. 2015

Razstavljena zbirka na ogled v Galeriji Miklova hiša

Likovna zbirka Riko vključuje preko 300 slikarskih in kiparskih del najpomembnejših umetnikov od konca 19. stoletja do danes. Ne predstavlja zaključene celote, temveč z zavezanostjo sistematičnemu zbirateljstvu, z jasno zbirateljsko politiko in mecensko držo zasleduje in podpira presežke slovenske sodobne umetnosti. Širjenje obsega s kontinuiranimi odkupi, redne predstavitve ter živi stik z umetniki ji izrisujejo svojevrsten značaj in pomen v slovenskem kulturnem prostoru in tudi širše.
Preberi več