SI
Show menu

Novice - 2015

30. 12. 2015

Podpisali pogodbo za gradnjo vodovoda v Ribniško-Kočevski dolini

Na današnji priložnostni novinarski konferenci v občini Kočevje so podpisali pogodbe z izbranimi izvajalci del za projekt »Oskrba s pitno vodo na območju Sodražica - Ribnica – Kočevje«. Dr. Vladimir Prebilič, župan Občine Kočevje, je izpostavil pomen izvedbe projekta za prebivalce na območju treh občin in slavnostno podpisal pogodbe s predstavniki izvajalcev, Janezom Škrabcem, direktorjem podjetja Riko, ki bo gradilo vodovodno omrežje, Borisom Savnikom, direktorjem podjetja Hidroinženiring, ki bo gradilo čistilne naprave, in Brankom Voduškom iz podjetja Dialog-si.net, ki bo o poteku projekta obveščalo javnost. Za nadzor nad izvedbo projekta bo skrbelo podjetje Projekt Nova Gorica.
Preberi več
30. 12. 2015

Odprli prvi leseni vrtec v Belorusiji

Novi vrtec Vesninka, ki ga je projektiral Jure Kotnik, v mestu Minsk je primer sodobnega evropskega športnega vrtca, grajenega po najnovejših arhitekturnih standardih ter z uporabo kakovostnih naravnih materialov, ki so naravi in zdravju najbolj prijazni. Les kot gradbeno gradivo omogoča najbolj zdravo bivalno okolje, je ekološko neoporečen in energetsko zelo varčen. Leseni montažni vrtec Vesninka prinaša številne novosti v beloruski prostor. Gre za prvi javni objekt s certifikatom A+ kot najvišji razred energetsko učinkovite in varčne zgradbe in je hkrati tudi prva lesena montažna javna zgradba v Belorusiji.
Preberi več
9. 12. 2015

Razstavljena zbirka na ogled v Galeriji Miklova hiša

Likovna zbirka Riko vključuje preko 300 slikarskih in kiparskih del najpomembnejših umetnikov od konca 19. stoletja do danes. Ne predstavlja zaključene celote, temveč z zavezanostjo sistematičnemu zbirateljstvu, z jasno zbirateljsko politiko in mecensko držo zasleduje in podpira presežke slovenske sodobne umetnosti. Širjenje obsega s kontinuiranimi odkupi, redne predstavitve ter živi stik z umetniki ji izrisujejo svojevrsten značaj in pomen v slovenskem kulturnem prostoru in tudi širše.
Preberi več
Metlika, 30. 11. 2015

Odprli novo vodovodno omrežje v Beli krajini

V Metliki smo namenu predali projekt Belokranjski vodovod II. faza, ki velja za najpomembnejši skupni infrastrukturni projekt belokranjskih občin. Projekt, ki smo ga vodili v Riku, dolgoročno rešuje problem vodooskrbe v Beli krajini.
Preberi več
28. 10. 2015

Odprt RCERO Zasavje

Slovesno odprli Regijski center za ravnanje z odpadki, izgradnjo vodilo podjetje Riko, d.o.o.
Preberi več
26. 10. 2015

Odprli čistilno napravo v Litiji in Šmartnu pri Litiji

Izgradnjo čistilne naprave Litija in Šmartno pri Litiji v velikosti 11.000 PE s 15,4 km kanalizacije je kot glavni izvajalec vodilo podjetje Riko. Kot podizvajalca sta v projektu sodelovala podjetje Trgograd za izvedbo gradbenih del ter Inštitut za ekološki inženiring d.o.o. za projektiranje in dobavo opreme. Na slovesnosti bila prisotna tudi gospa Irena Majcen, ministrica za okolje in prostor RS.
Preberi več
Idrija, 5. 10. 2015

Odprli čistilno napravo v Idriji

Čistilna naprava v občini Idrija slovesno odprta. Kot glavni izvajalec se pod njo podpisuje podjetje Riko, ki je poskrbelo za rušenje in rekonstrukcijo nekaterih obstoječih objektov, gradnjo novih objektov, vgradnjo nove tehnološke opreme in povečanje zmogljivosti iz 4500 PE (populacijskih enot) na 9000 PE.
Preberi več
23. 9. 2015

Podpisali pogodbo z Infro

Janez Škrabec, direktor podjetja Riko, je podpisal z Vojkom Sotoškom, direktorjem podjetja Infra, ki je zadolženo za infrastrukturna dela pri gradnji spodnjesavskih HE, pogodbo za izgradnjo akumulacijskega bazena z visokovodnim razbremenilnikom za hidroelektrarno (HE) Brežic.
Preberi več
11. 3. 2015

Predali tri lesene vile v Les Bordesu

Postavili in predali smo naročniku tri lesene vile v Les Bordesu v Franciji, ki velja za enega najlepših golf resortov na svetu.
Preberi več
5. 3. 2015

Riku nagrada En.odmev 015

Letošnje leto Energetika.NET v sodelovanju z bonitetno hišo Bisnode nagrado En.odmev podeljuje petič. »Čeprav se danes borimo s slabšo gospodarsko situacijo kot je bila pred pričetkom podeljevanja nagrade, pa podjetja, ki jih srečujemo in ocenjujemo, uspešno premagujejo ovire,« pravijo člani strokovne komisije, ki je razglasila letošnje zmagovalce. Prejemniki nagrade En.odmev 015 so podjetja BSP Southpool, Termo tehnika in družba Riko.
Preberi več