SI
Show menu

Novice

3. 2. 2015

Podpisan sporazum o sodelovanju z OTV Veolia

Ob državniškem obisku gospoda Alaina Richarda v Sloveniji, posebnega predstavnika francoskega ministra za zunanje zadeve in mednarodni razvoj, ki je zadolžen za gospodarske odnose z Balkanom, smo v podjetju Riko podpisali »Sporazum o sodelovanju« s francosko družbo OTV. Družba OTV spada pod okrilje francoske multinacionalne Veolia
Preberi več
16. 1. 2015

Postavljamo že drugo vilo na Les Bordes

Prvim trem lesenim vilam v velikosti 450m2, ki jih Rikovi mojstri pravkar postavljajo na posestvu Les Bordes, bo v prihodnje sledilo še najmanj 21 vil. Eno izmed najlepših in najbolj prestižnih golf resortov v Evropi se revitalizira – investitorji nameravajo tu postaviti 61 lesenih vil, hotelske apartmaje in rezidenčni klub. Podjetje Riko si je zaupanje investitorjev okrepilo tudi zaradi bogatih referenc, med katerimi izstopa projekt The Lakes by Yoo v Angliji in sodelovanje s Philippom Starckom.
Preberi več
12. 12. 2014

Odprtje razstave Iz Likovne zbirke Riko

Vabljeni na razstavo Viktorja Bernika "Umetnost" v petek, 19. decembra 2014, ob 19. uri v Galerijo Miklova hiša.
Preberi več
22. 10. 2014

Ukrajinski umetniki o Sloveniji

Častni konzulat Slovenije v ukrajinskem mestu Harkov si prizadeva za krepitev vsestranskih odnosov med Slovenijo in Ukrajino. Podjetje Riko, ki je v harkovski regiji prepoznavno podjetje – dobavlja namreč tehnološko opremo za modernizacijo proizvodnje največjemu harkovskemu podjetju Turboatom – konzulatu iskreno čestita za razstavo ukrajinskih umetnikov, ki so se v svojem delu posvetili Sloveniji.
Preberi več
14. 10. 2014

P.A.T.H. by SwR premierno predstavljena

V okolici Pariza v vasici Montfort Lꞌ Amaury, kjer stoji prva hiša s podpisom Starck with Riko sta Philippe Starck in Janez Škrabec, direktor podjetja Riko, javnosti premierno predstavila linijo hiš P. A. T. H. (“Prefabricated Accessible Technological Homes” – P.A.T.H.). Hiše združujejo prepoznavni Starckov brezčasni dizajn in Rikove dolgoletne izkušnje z najbolj napredno tehnologijo v gradnji plus energijskih hiš. Različni modeli P.A.T.H. so sedaj na voljo kupcem na www.starckwithriko.com in preko P.A.T.H. distribucijske mreže.
Preberi več
6. 10. 2014

Novi transformatorski postaji v Minsku

Po izgradnji 4 transformatorskih postaj, ki uspešno delujejo, so v Riku podpisali pogodbo z investitorjem Minskenergom za gradnjo nove in rekonstrukcijo obstoježe transformatorske postaje. Obe bosta razvijajočemu se mestu Minsk izboljšali oskrbo z energijo. Vrednost projekta je 43 mio eur (brez ddv).
Preberi več
26. 9. 2014

Odprli čistilno napravo v Radljah ob Dravi

Ob občinskem prazniku Radelj ob Dravi odprli čistilno napravo za odvajanje in čiščenje odpadnih voda v občini Radlje ob Dravi, ki smo jo zgradili v podjetju Riko skupaj s partnerjem družbo SGP Pomgrad, d. d.
Preberi več
16. 7. 2014

Odprtje novih trafo postaj v Minsku

Odprli dve novi transformatorski postaji v Minsku – Brestskaja in Kamennaja Gorka.
Preberi več
16. 7. 2014

Uspešno in ugledno

Janez Škrabec se po letošnji raziskavi ugleda Kline&Partner ponovno uvršča na drugo mesto najuglednejših slovenskih direktorjev, podjetje Riko pa se umešča na 16. mesto med najuglednejšimi podjetji v Sloveniji.
Preberi več
14. 7. 2014

Hidravlična stiskalnica za MAZ

Podjetje Riko je bilo na javnem razpisu beloruskega avtomobilskega giganta družbe MAZ izbrano za dobavitelja hidravlične stiskalnice za preoblikovanje pločevine-globoki vlek. Po Rikovi tehnološki rešitvi so stiskalnico, namenjeno za preoblikovanje pločevine, izdelali v tovarni SMM v Mariboru. Dimenzije stiskalnice so 5 x 3,5 x 10 m, njena teža je 270 ton, skupna sila pa 1630 ton.
Preberi več