SI
Show menu

Novice

2. 7. 2014

Vstop na nove trge: Moldova

Vstopili na nov trg. V podjetju Riko namreč sklenili novo pogodbo o izgradnji dveh modularnih čistilnih naprav v regiji Strasheni v Republiki Moldovi. To je prvi posel podjetja RIKO v Moldovi, ki ga bo s finančno donacijo v okviru Uradne razvojne pomoči podprlo tudi Ministrstvo za zunanje zadeve.
Preberi več
16. 6. 2014

Kempinski se pospešeno dokončuje

Izgradnja kompleksa Kempinski v Minsku, ki ga vodi podjetje Riko, naglo napreduje. Operativna ekipa uspešno vodi projekt; zaključujejo se dela v notranjosti ter v ureditvi okolice. Dela se pospešeno izvajajo vse dni v tednu, dnevno je na gradbišču prisotnih preko 600 delavcev in preko 50 predstavnikov vodstvenega kadra.
Preberi več
3. 6. 2014

Dela na predoru Markovec

Podjetje Riko s svojimi partnerji Iskra sistemi, Javna razsvetljava, IMP in Traffic design začenja z izvajalskimi deli na predoru Markovec. Konzorcij omenjenih podjetij je bil izbran na javnem razpisu družbe DARS za dobavo in izvedbo elektro-strojne opreme. Podjetje Riko bo s svojim inženirskim pristopom in preteklimi referencami pri opremljanju predorov izvedlo prezračevanje predora, avtomatski gasilni sistem pogonskih central, protihrupno oblogo ter vzpostavitev delovanja hidrantnega omrežja. Dela, ki so se pravkar pričela, bodo zaključena konec letošnjega oktobra.
Preberi več
28. 5. 2014

Podjetje Riko drugo najuspešnejše podjetje v Sloveniji

Na lestvici TOP 101 najuspešnejših podjetij, ki jo danes objavlja časnik Finance, se je podjetje Riko uvrstilo na drugo mesto. Za las, kot poroča Finance, smo zaostali za novomeškim gigantom Krko. Riku in Krki sledi Lek, v prvi petini lestvice pa prevladujejo družbe v tuji lasti.
Preberi več
13. 3. 2014

Podpisali pogodbo s HESS

Danes sta v brežiškem gradu direktor družbe HESS, d.o.o., g. Bogdan Barbič in direktor družbe Riko, d.o.o., g. Janez Škrabec podpisala pogodbo za dobavo hidromehanske opreme za HE Brežice, naslednje v verigi na spodnji Savi. Po podpisu pogodbe je direktor Rika podpisal še pogodbe s svojimi podizvajalci na projektu.
Preberi več
31. 1. 2014

Škrabec odlikovan z medaljo Slava Rusije

Janez Škrabec, direktor podjetja Riko, je danes prejel mednarodno odlikovanje Slava Rusije za vzdrževanje in negovanje gospodarskih in kulturnih vezi med Rusko Federacijo in Slovenijo. Odlikovanja sta danes v Ruskem centru znanosti in umetnosti podelila gospod Igor Smykov, načelnik Vojaške pravoslavne misije, in gospod Yury Ageschev, koordinator Sveta pravoslavne bratovščine ruske pravoslavne cerkve, prisotne pa je pozdravil tudi nj. eksc. gospod Doku Zavgajev, veleposlanik Ruske federacije v Sloveniji.
Preberi več
24. 1. 2014

Podpisana pogodba s Stillesom

Danes sta v sevniškem gradu ob prisotnosti župana gospoda Srečka Ocvirka Aleksander Polovič, predsednik uprave podjetja Stilles, in Janez Škrabec, direktor podjetja Riko, d.o.o., podpisala aneks k pogodbi za opremo hotela Kempinski v Minsku, na podlagi katerega bo posavsko podjetje v celoti opremljalo prestižen hotel v centru beloruske prestolnice. Ta projekt je po obsegu del in njegovi vrednosti za Stilles največji doslej.
Preberi več
23. 12. 2013

Odprti prvi dve transformatorski postaji v Minsku

Konec minulega tedna so v Minskenergu slovesno odprli in zagnali prvi dve transformatorski postaji, ki smo jih uspešno izgradili v Riku.
Preberi več
14. 12. 2013

Otvoritev zbirke umetniških del Riko in IEDC

V petek 13. decembra smo v Galeriji Miklova hiša odprli razstavo del iz likovne zbirke Riko in del Umetniške zbirke IEDC.
Preberi več
22. 10. 2013

Odprli nov vrtec v Ribnici

Občina Ribnica bogatejša za nov vrtec. Danes odprli njegov prvi del, in sicer dva kraka vrtca za starostno skupino 3-6 let v izmeri 1.800 m2 ter tri-etažni upravni objekt v izmeri 1000m2. V Riku smo vrtec, ki ga bodo konec meseca oktobra že naselili malčki, izgradili v 15 mesecih v sodelovanju z lokalnimi partnerji po arhitekturni rešitvi biroja Arhi-tura. Investitor izgradnje vrtca je Občina Ribnica.
Preberi več