SI
Show menu

Novice - 2011

8. 12. 2011

Izgradnja Centralne čistilne naprave Cerknica

Marko Rupar, župan Občine Cerknica, in Janez Škrabec, direktor podjetja Riko, sta danes v Cerknici podpisala pogodbo za projekt »Odvajanje in čiščenje odpadne vode v porečju Ljubljanice, centralna čistilna naprava v Občini Cerknica«.
Preberi več
16. 11. 2011

Zasedanje obeh poslovnih svetov v Avtovazu

Na sedežu družbe Avtovaz v Togliattiju je danes potekalo prvo skupno zasedanje Poslovnih svetov Slovenije in Rusije, ki sta bila ustanovljena v letošnjem letu z namenom utrjevanja čvrstih gospodarskih vezi med Slovenijo in Rusijo.
Preberi več
25. 10. 2011

Riko gradi poševno dvigalo v ŠC Planica

V Riku smo bili na javnem razpisu izbrani za izvajalca izgradnje poševnega dvigala v ŠC Planica, ki je v fazi generalne prenove in infrastrukturne dopolnitve. S svojim integriranim pristopom v inženiringu bomo poskrbeli za tehnologijo, dobavo, montažo ter izgradnjo dvigala, ki bo perspektivnim skakalcem omogočal kvalitetnejši trening na petih skakalnicah.
Preberi več
12. 10. 2011

Podpisani pismi o nameri za nove posle

Kot dobavitelji tehnološke opreme se pospešeno uveljavljamo tudi v Ukrajini. Direktor podjetja Riko Janez Škrabec je v okviru obiska predsednika RS dr. Danila Türka skupaj z gospodarsko delegacijo podpisal v Harkovu dve pismi o nameri za izvedbo dveh pomembnih poslov v Ukrajini.
Preberi več
5. 10. 2011

Nova pogodba z UKRLOMPROM Kiev

V podjetju Riko smo po zaslugi svojih dolgoletnih izkušenj s proizvodnjo ekološke opreme ponovno sklenili novo pogodbo za dobavo univerzalne stiskalnice za paketiranje in rezanje kovinskega odpada z ukrajinsko družbo URLOMPROM Kiev. Ta velja v Ukrajini za vodilno podjetje na področju zbiranja in predelave sekundarnih materialov.
Preberi več
23. 9. 2011

Sodelovanje z ukrajinsko družbo VAZ

Podjetje Riko v letošnjem letu intenzivno prodira na perspektivni trg Ukrajine. Partnerskim navezavam z uglednimi ukrajinskimi družbami, kot so TURBOATOM in HYDROSILA, se je pridružilo še sodelovanje s podjetjem VOLČANSKIJ AGREGATNIJ ZAVOD ( VAZ). V Riku jim bomo dobavili tehnološko opremo za mehansko obdelavo odlitkov.
Preberi več
17. 8. 2011

Riko gradi tudi CERO v Zasavju

V Riku bomo gradili tudi Regijski center za ravnanje z odpadki CEROZ II. faza, ki bo stal v Hrastniku (na lokaciji Unično) in bo služil trem zasavskim občinam – Litiji, Zagorju, Hrastniku in Občini Radeče. Naročniku ga bomo predali konec leta 2013.
Preberi več
26. 7. 2011

Nova pogodba z ukrajinskim Turboatomom

V Riku bomo ukrajinskemu Turboatomu dobavili peskalni stroj VK 4500 x 3500 MS. Pogodbo o dobavi sta na sedežu podjetja v Harkovu podpisala Janez Škrabec, direktor podjetja Riko, d.o.o., in Viktor Georgevič Subotin, generalni direktor družbe Turboatom. Pri podpisu pogodbe je bil prisoten tudi častni konzul R Slovenije v Harkovu gospod Anatolij Mihajlovič Bondarenko, ki se trudi za vitalno poslovno vez med Slovenijo in Ukrajino.
Preberi več
20. 7. 2011

Pričeli z izgradnjo CERO Slovenska Bistrica

Za izvedbo storitve projektiranja, dobave opreme, gradnje, poskusnega obratovanja ter predaje v obratovanje in upravljanje projekta CERO Slovenska Bistrica smo bili v Riku izbrani za izvajalca del, skupaj s partnerjema Granit d.d. Slovenska Bistrica in Drava vodnogospodarsko podjetje, d.d. Ptuj. Danes smo pričeli z gradbenimi deli.
Preberi več
6. 7. 2011

Beloruski večer

S temperamentnimi ritmi, veličastno koreografijo Valentine Gajeve in s solističnimi bravurami so plesalci Beloruskega državnega plesnega ansambla Koroški včeraj navdušili publiko Festivala Ljubljana.
Preberi več