SI
Show menu

Novice - 2014

12. 12. 2014

Odprtje razstave Iz Likovne zbirke Riko

Vabljeni na razstavo Viktorja Bernika "Umetnost" v petek, 19. decembra 2014, ob 19. uri v Galerijo Miklova hiša.
Preberi več
22. 10. 2014

Ukrajinski umetniki o Sloveniji

Častni konzulat Slovenije v ukrajinskem mestu Harkov si prizadeva za krepitev vsestranskih odnosov med Slovenijo in Ukrajino. Podjetje Riko, ki je v harkovski regiji prepoznavno podjetje – dobavlja namreč tehnološko opremo za modernizacijo proizvodnje največjemu harkovskemu podjetju Turboatom – konzulatu iskreno čestita za razstavo ukrajinskih umetnikov, ki so se v svojem delu posvetili Sloveniji.
Preberi več
14. 10. 2014

P.A.T.H. by SwR premierno predstavljena

V okolici Pariza v vasici Montfort Lꞌ Amaury, kjer stoji prva hiša s podpisom Starck with Riko sta Philippe Starck in Janez Škrabec, direktor podjetja Riko, javnosti premierno predstavila linijo hiš P. A. T. H. (“Prefabricated Accessible Technological Homes” – P.A.T.H.). Hiše združujejo prepoznavni Starckov brezčasni dizajn in Rikove dolgoletne izkušnje z najbolj napredno tehnologijo v gradnji plus energijskih hiš. Različni modeli P.A.T.H. so sedaj na voljo kupcem na www.starckwithriko.com in preko P.A.T.H. distribucijske mreže.
Preberi več
6. 10. 2014

Novi transformatorski postaji v Minsku

Po izgradnji 4 transformatorskih postaj, ki uspešno delujejo, so v Riku podpisali pogodbo z investitorjem Minskenergom za gradnjo nove in rekonstrukcijo obstoježe transformatorske postaje. Obe bosta razvijajočemu se mestu Minsk izboljšali oskrbo z energijo. Vrednost projekta je 43 mio eur (brez ddv).
Preberi več
26. 9. 2014

Odprli čistilno napravo v Radljah ob Dravi

Ob občinskem prazniku Radelj ob Dravi odprli čistilno napravo za odvajanje in čiščenje odpadnih voda v občini Radlje ob Dravi, ki smo jo zgradili v podjetju Riko skupaj s partnerjem družbo SGP Pomgrad, d. d.
Preberi več
16. 7. 2014

Odprtje novih trafo postaj v Minsku

Odprli dve novi transformatorski postaji v Minsku – Brestskaja in Kamennaja Gorka.
Preberi več
16. 7. 2014

Uspešno in ugledno

Janez Škrabec se po letošnji raziskavi ugleda Kline&Partner ponovno uvršča na drugo mesto najuglednejših slovenskih direktorjev, podjetje Riko pa se umešča na 16. mesto med najuglednejšimi podjetji v Sloveniji.
Preberi več
14. 7. 2014

Hidravlična stiskalnica za MAZ

Podjetje Riko je bilo na javnem razpisu beloruskega avtomobilskega giganta družbe MAZ izbrano za dobavitelja hidravlične stiskalnice za preoblikovanje pločevine-globoki vlek. Po Rikovi tehnološki rešitvi so stiskalnico, namenjeno za preoblikovanje pločevine, izdelali v tovarni SMM v Mariboru. Dimenzije stiskalnice so 5 x 3,5 x 10 m, njena teža je 270 ton, skupna sila pa 1630 ton.
Preberi več
2. 7. 2014

Vstop na nove trge: Moldova

Vstopili na nov trg. V podjetju Riko namreč sklenili novo pogodbo o izgradnji dveh modularnih čistilnih naprav v regiji Strasheni v Republiki Moldovi. To je prvi posel podjetja RIKO v Moldovi, ki ga bo s finančno donacijo v okviru Uradne razvojne pomoči podprlo tudi Ministrstvo za zunanje zadeve.
Preberi več
16. 6. 2014

Kempinski se pospešeno dokončuje

Izgradnja kompleksa Kempinski v Minsku, ki ga vodi podjetje Riko, naglo napreduje. Operativna ekipa uspešno vodi projekt; zaključujejo se dela v notranjosti ter v ureditvi okolice. Dela se pospešeno izvajajo vse dni v tednu, dnevno je na gradbišču prisotnih preko 600 delavcev in preko 50 predstavnikov vodstvenega kadra.
Preberi več