SI
Show menu

Novice - 2016

20. 12. 2016

Začetek sodelovanja z Orlovsko regijo

V mestu Orel v Ruski federaciji je 15. decembra potekala poslovna konferenca in srečanje poslovnih svetov Slovenije in Rusije, ki jima predsedujeta Janez Škrabec, direktor podjetja RIKO na slovenski strani, ter Eduard Vajno, podpredsednik korporacije AVTOVAZ na ruski strani. Srečanje, ki je potekalo pod pokroviteljstvom gubernatorja Orlovske regije Vadima Potomskega, pomeni zagon gospodarskega sodelovanja med Orlovsko regijo in Slovenijo.
Preberi več
Ribnica, 19. 12. 2016

Odprtje razstave izbora del iz Likovne zbirke Riko

V petek 16.12.2016 smo v Galeriji Miklova hiša odprli razstavo izbora del iz Likovne zbirke Riko imenovano Preseki │Izseki. Razstavo je odprl minister za kulturo RS gospod Anton Peršak.
Preberi več
Zagreb, 16. 12. 2016

Vstopili na hrvaško tržišče

V sklopu večjega projekta »Revitalizacija centra za odpadne vode rafinerije v Reki« je podjetje Riko podpisalo prvo pogodbo na hrvaškem trgu. Podjetje Riko je bilo na javnem razpisu navkljub močni konkurenci dobro poznanih imen iz naftne industrije izbrano za dobavitelja opreme za API separator. Pogodba zajema inženiring, izdelavo in dobavo opreme, nadzor nad montažo, zagon ter šolanja osebja INA za obratovanje. Oprema API separatorjev predstavlja rekonstrukcijo in pokrivanje bazenov, v katerih se zbira odpadna nafta in procesne vode iz postopka obdelave surove nafte.
Preberi več
Beograd, 25. 10. 2016

Prodor na srbski trg

V podjetju Riko podpisali pogodbo za izgradnjo 10,6 km dolge primarne kanalizacije z enim črpališčem ter rekonstrukcijo in podaljšanje obstoječe kanalizacije. Projekt vključuje tudi izvedbo 2,6 km dolgega vodovoda in sistema za zbiranje in čiščenje odpadne vode v mestu Raška v Srbiji.
Preberi več
Ihan, 21. 9. 2016

Temeljni kamen za OŠ Ihan

S partnerjem podjetjem As Primus ter z investitorjem projekta Občino Domžale smo položili temeljni kamen za izgradnjo prizidka podružnične šole v Ihanu s pripadajočo zunanjo ureditvijo. Podjetje Riko je bilo v partnerstvu s podjetjem As Primus izbrano na javnem razpisu za generalnega izvajalca del. Dela, ki vključujejo gradnjo prizidka šole na ključ, bodo zaključena in predana naročniku v poletju naslednjega leta.
Preberi več
Minsk, 4. 9. 2016

Janez Škrabec častni konzul Republike Belorusije v RS

V nedeljo 4. septembra 2016, je direktor podjetja Riko Janez Škrabec postal častni konzul Republike Belorusije v Republiki Sloveniji. Na uradni slovesnosti v Minsku mu je poverilno pismo predala nekdanja veleposlanica Belorusije v Sloveniji, zdaj pa namestnica ministra za zunanje zadeve R Belorusije gospa Alena Kupchyna.
Preberi več
29. 7. 2016

Riko in OTV Veolia podpisala sporazum o sodelovanju

V začetku meseca julija je v Parizu potekala konferenca o Zahodnem Balkanu "Paris Balkans 2016", ki je bila posvečen mladim in infrastrukturnemu povezovanju v regiji. Vrha so se udeležile visoke delegacije iz trinajstih držav Balkana. Med njimi je bila tudi slovenska delegacija, katero je vodil predsednik vlade dr. Miro Cerar. Ob tej priložnosti smo v podjetju Riko s svojim strateškim partnerjem francoskim podjetjem Veolia v francoskem Senatu podpisali Memorandum o sodelovanju z namenom skupnega sodelovanja na področju okoljevarstvenih projektov v tretjih državah.
Preberi več
New York, 27. 7. 2016

Prva P.A.T.H. hiša v Z.D.A.

V okviru projekta Starck with Riko bomo zgradili 750 m2 veliko P.A.T.H. hišo na čudovitem zasebnem posestvu, ki se nahaja v Bedfordu, le 40 kilometrov severno od Manhattna v zvezni državi New York. Dvonadstropno hišo tipa 'Montfort' bo navzven krasila steklena fasada in nepogrešljiva Starckova 'corniche' streha v obliki venca. Hiša bo novim lastnikom služila kot počitniški dom.
Preberi več
4. 7. 2016

Janez Škrabec letos tretji najuglednejši direktor

Po raziskavi Kline & Partner, ki že vrsto let meri in spremlja ugled podjetij in direktorjev, se Rikov direktor Janez Škrabec letos uvršča na tretje mesto na lestvici ugleda.
Preberi več
18. 5. 2016

Dela na akumulacijskem bazenu za HE Brežice napredujejo

Podjetje Riko na trenutno največjem gradbišču v Sloveniji gradi največji akumulacijski bazen v državi.
Preberi več