SI
Show menu

Novice - 2018

Miklova hiša, Ribnica, Slovenija, 13. 12. 2018

Odprtje razstave iz Likovne zbirke RIKO

Dne 13. decembra 2018, smo odprli razstavo del Metke Krašovec.
Preberi več
Rakek, Slovenija, 29. 10. 2018

Otvoritev športne dvorane na Rakeku

25. oktobra je potekala slavnostna predaja športne dvorane na Rakeku.
Preberi več
Ljubljana, Slovenija, 6. 9. 2018

Obnova streh Cankarjevega doma

V mesecu avgustu je podjetje RIKO d.o.o. podpisalo pogodbo z naročnikom Cankarjev dom Ljubljana za prenovo vseh streh Cankarjevega doma.
Preberi več
Slovenija, 5. 9. 2018

Avtomatski skladiščni sistem za Danfoss Trata

RIKO d.o.o. je z naročnikom Danfoss Trata d.o.o. podpisal pogodbo za projektiranje, simuliranje, dobavo, montažo in zagon avtomatskega skladiščnega sistema za zabojčke (miniload), ter za ureditev avtomatskega transporta zabojčkov iz skladišča preko mosta v proizvodnjo. V sodelovanju s številnimi podizvajalci bodo vsa dela zaključena do konca letošnjega leta.
Preberi več
Slovenija, 23. 8. 2018

Gradnja male hidroelektrarne Borovlje

Gradnja male hidroelektrarne Borovlje
Preberi več
Žitomir, Ukrajina, 13. 8. 2018

Novi projekti na ukrajinskem trgu

Novi projekti na ukrajinskem trgu
Preberi več
Ljubljana, 9. 5. 2018

Riko obeležuje svojo bogato zgodovino

V podjetju Riko so z izbranimi gosti in v sproščenem vzdušju praznovali dve simbolni obletnici, ki sta zaznamovali Riko, njegove začetke ter njegove perspektive. Stanislav Škrabec st. se je v mesecu maju leta 1968 iz Nove Gorice, kjer je delal v Tovarni vozil, vrnil v rodno Ribnico, ker je prevzel Kovinsko podjetje Ribnica. Podjetje, ki je bilo tik pred zaprtjem, je razvil v eno najbolj uspešnih jugoslovanskih podjetij – Riko Ribnica, ki je pod svoje okrilje združevalo celotno jugoslovansko strojegradnjo.
Preberi več
Novo mesto, 22. 3. 2018

Novo visoko-regalno avtomatizirano skladišče v Krkinem kompleksu v Novem mestu

Podjetje Riko je bilo izbrano za izvedbo gradbeno-obrtniških del v sklopu projekta Krkinega novega visokoregalnega avtomatiziranega skladišča. Dela zajemajo izvedbo jeklene konstrukcije, fasade, strehe, nakladalne tehnike in zunanjega stavbnega pohištva.
Preberi več
Prekmurje, 14. 3. 2018

Nadaljujemo z gradnjo počitniškega naselja v Moravskih toplicah

Pričeli smo z gradnjo novih počitniških hiš v Prekmurski vasi Ajda v Moravskih toplicah. Obstoječih počitniškim hišam, ki dopolnjujejo namestitveni kompleks Moravskih toplic, bomo namreč dodali še štiri nove apartmajske hiše, ki jih bomo naročniku predali do konca poletja 2018.
Preberi več
Minsk, 9. 1. 2018

Prva digitalna transformatorska postaja 330 kV/110 kV v Evropi oz. na svetu

Janez Škrabec, direktor in solastnik družbe Riko, in generalni direktor družbe RUP Minskenergo Pavel Vladimirovič Drozd, sta v Minsku podpisala 38,5-milijonsko pogodbo. Riko bo za družbo Minskenergo obnovil njihovo največjo transformatorsko postajo. Le ta bo dopolnjevala verigo novih transformatorskih postaj, ki oskrbuje z energijo to naglo razvijajočo se belorusko prestolnico.
Preberi več