SI
Show menu

Novice

Gradnja slovenskega paviljona na EXPO 2020 Dubaj napreduje

Dubaj, Združeni Arabski Emirati, 24. 2. 2020

Podjetje RIKO gradi slovenski paviljon na svetovni razstavi Expo Dubaj 2020. Kot izbrani nosilec projekta za projektiranje in izgradnjo slovenskega paviljona gradnjo bo 1.550m2 velikega paviljona zaključil v poletnem času, uradno odprtje EXPA pa bo konec oktobra 2020.

Paviljon bo poudarjal Slovenijo kot zeleno srce v središču Evrope, kot stičišče kopenskih in morskih prometnih poti s poudarjeno pomembno geostrateško pozicijo. V paviljonu bodo izpostavljeni trije elementi, ki Slovenijo najbolj identificirajo, ti so: voda kot simbol življenja, vitalnosti, pretoka materialov in idej; lebdeči gozd, ki je kot naravna danostsrce Slovenije in duša Evrope; ter sito kot veliki »parasol« oz. senčnik iz lesa, ki kot tehnološki izum vsebuje močno slovensko noto, ki je sploh značilna za kraje, od koder izvira podjetje Riko.  

Paviljon v svoji zasnovi povzema Rikove principe v gradbeništvu: uporabljali se bodo elementi, ki so montažni, trajnostni in razgradljivi.

Svetovne razstave potekajo vsakih pet let in trajajo šest mesecev. Na razstavi v Dubaju se bo predstavljalo predvidoma 190 držav, kar predstavlja 95 % celotne svetovne populacije. Organizator pričakuje 25 milijonov obiskovalcev, od tega več kot 70 % mednarodnih obiskovalcev. 

Več o konceptu slovenskega pavilijona s klikom tu.

Preberite več:

>>> Zaključek projekta gradnje vodovoda v Ribniško-Kočevski dolini

>>> Janez Škrabec častni konzul Republike Belorusije v RS