SI
Show menu

Novice

Prenova hotela Bohinj zaključena

Bohinj, Slovenija, 19. 7. 2021
Foto: Žiga Intihar
Foto: Žiga Intihar
Foto: Žiga Intihar
Foto: Žiga Intihar

Hotel Bohinj je pred dnevi v svoji novi podobi slavnostno odprl svoja vrata. Podjetje Riko je v partnerskem sodelovanju s podjetjem Tosidos poskrbelo za izvedbo lesene konstrukcije in druga gradbeno-obrtniška dela.

Investitor hotela Damian Merlak, ki oživlja bohinjsko namestitveno ponudbo, je s prenovo hotela Bohinj poskrbel za arhitekturni presežek in dopolnjeno gostoljubje bohinjskega jezera. Izvrstno lego hotela, obdajajoče naravne danosti in hotelsko tradicijo so v arhitekturnem biroju Ofis arhitekti odlično interpretirali v dano arhitekturno rešitev, podjetju Riko pa je bila zaupana priprava tehnoloških rešitev in izvedba celotnega fasadnega ovoja. Tega smo energetsko sanirali z izvedbo novega, izboljšanega izolacijskega ovoja obstoječe konstrukcije ter z vgradnjo macesnovih energetsko varčnih oken s troslojno zasteklitvijo. Fasada hotela je oblečena v lesene elemente, izdelane iz macesnovega lesa, tj. vertikalne in horizontalne nosilce, ki ponekod skrivajo tudi elemente, kot so odtoki, strolovodi in druge inštalacije, fasadni in strešni opaž, balkonske pregradne stene ter drsna in krilna polkna. Vsi leseni elementi so obdelani s posebnim premazom, s katerim se dosega vizualni učinek predsivenja in ki ga bo sčasoma nadomestila macesnova lastna srebrna patina. V notranjosti smo izvedli tudi mavčno-kartonska dela in slikopleskarska dela ter vrata v javnem hotelskem delu, izdelana prav tako pretežno v macesnu, s čimer smo zaokrožili oblikovanje skupnih prostorov, ki jih krasijo detajli z lokalnim navdihom.

V Riku smo tako v vsa dela združili svoje bogate izkušnje na področju lesene gradnje. Veseli smo, da turistični objekti nosijo pečat Rikovega znanja in trajnostnih usmeritev; Prekmurski vasi, ki smo jo gradili v Riku, se tako pridružuje Hotel Bohinj,  svetovni javnosti pa bo kmalu na ogled tudi slovenski leseni paviljon na EXPO Dubaj 2020.

 

Več o hotelu Bohinj: