SI
Show menu

Novice - 2022

Galerija Miklova hiša, Ribnica, Slovenija, 5. 12. 2022

Vabljeni na odprtje in ogled razstave

Jaka Babnik, Živa Drvarič, Dejan Habicht, Đejmi Hadrović, Nik Erik Neubauer, Uroš Potočnik, Arjan Pregl, Boštjan Pucelj, Lina Rica, Small but dangers, Špela Škulj
Preberi več
Ljubljana, Slovenija, 5. 12. 2022

Digitalna transformacija verige vrednosti RIKO z uvajanjem odprtega inoviranja

Podjetje Riko bo skupaj s konzorcijskimi partnerji GV-Servis in in.sist ter Melamin digitaliziralo svoje poslovne procese in s tem vzpostavilo verigo vrednosti, ki temelji na odprtem inoviranju in sodelovanju.
Preberi več
Ribnica, Slovenija, 24. 8. 2022

Podpis pogodbe za izgradnjo novega Medgeneracijskega športnega kompleksa Ribnica

Župan Občine Ribnica Samo Pogorelc in direktor podjetja Riko Janez Škrabec sta danes podpisala pogodbo za izgradnjo Medgeneracijskega športnega kompleksa Ribnica. Podjetje Riko je bilo kot generalni izvajalec za izgradnjo kompleksa izbrano na javnem razpisu, obseg del pa zajema rušitev obstoječega objekta, projektiranje novega objekta, novogradnjo ter dobavo tehnološke opreme in notranjega pohištva. Avtorja idejne zasnove sta Matic Lašič, u. d. i. a. (Efekt arhitektura), in dr. Matej Blenkuš, u. d. i. a. (abiro).
Preberi več
Brežice, Slovenija, 8. 7. 2022

Fotovoltaična elektrarna za HE Brežice

Za naročnika HESS Hidroelektrarne na Spodnji Savi postavljamo iz 11.232 modulov sestavljeno fotovoltaično elektrarno z nazivno močjo 6 MW.
Preberi več
Mlaka, Slovenija, 5. 7. 2022

Uspeh Rikovih digitalnih rešitev na področju pametnih mest

Pilotni projekt Pametna Mlaka, ki smo ga vodili v podjetju Riko, je Evropska komisija umestila med štiri evropske primere dobre prakse na področju pametnih mest.
Preberi več
Ljubljana, Slovenija, 1. 3. 2022

Izjava za javnost

Trenutno krizno območje je bilo za Riko tri desetletja tako rekoč enotno in med seboj prepleteno področje partnerstev, sodelavcev in tudi človeških vezi. Danes se žal mostovi, konkretni in človeški, ki smo jih postavili skupaj, rušijo. Kot vselej doslej, se bomo še naprej odmikali od političnih komentarjev, te prepuščamo verodostojnim strokovnjakom in usposobljenim političnim analitikom.
Preberi več
Ljubljana, Slovenija, 4. 1. 2022

Starck in Riko – P. A. T. H. S - nova tipska hiša na slovenskem trgu

Philippe Starck in podjetje Riko nadaljujeta dolgoletno sodelovanje, v okviru katerega sta leta 2014 kupcem širom sveta premierno predstavila linijo hiš na ključ P. A. T. H. - “Prefabricated Accessible Technological Homes«. Za slovensko tržišče ter z mislijo na tukajšnja bivanjska pričakovanja zasnovala in razvila tipsko hišo P. A. T. H S . V primerjavi s klasično P. A. T. H. linijo, ki ponuja veliko možnosti izbire, to linijo hiš zaznamuje domišljena tipska arhitekturna rešitev. P. A. T. H. S je dvonadstropna, energetsko učinkovita montažna lesena hiša z moderno interpretacijo klasične dvokapnice in tlorisom v dveh izbirnih različicah.
Preberi več