SI
Show menu

Novice

Podpisali pogodbo za izgradnjo odlagališča za nizko- in srednje aktivne odpadke

Krško, Slovenija, 24. 4. 2024

Direktor Agencije za radioaktivne odpadke (ARAO) Sandi Viršek in direktor družbe Riko Janez Škrabec sta v Krškem podpisala pogodbo o gradnji jedrskih objektov odlagališča nizko- in srednjeradioaktivnih odpadkov (NSRAO) v Vrbini.

Konzorcij podjetij Kolektor, CGP, Kostak in Riko kot vodilni partner smo bili na javnem razpisu v mednarodni konkurenciizbrani za izvajalca  gradnje jedrskih objektov v okviru gradnje odlagališča nizko- in srednjeradioaktivnih odpadkov (NSRAO) v Vrbini pri Krškem. Skupna ocenjena vrednost izgradnje jedrskih objektov znaša slabih 93 milijonov evrov in obsega gradnjo odlagalnega silosa, hale nad silosom, upravno-servisnega in tehnološkega objekta. Odlagališče bo izgrajeno in predano namenu v dobrih treh letih.   

Janez Škrabec, direktor podjetja Riko, ki v konzorciju nastopa kot vodilni partner, je ob podpisu pohvalil izjemnodelo Agencije za radioaktivne odpadke, ki je pripravila preverjen in odličen investicijski projekt, ki bo zagotavljal visoko stopnjo varnosti tega skladišča za okolje in življenje v neposredni in posredni bližini. V imenu vseh konzorcijskih partnerjev je poudaril, da bo Posavje v dogovorjenem roku dobilo najbolj kakovostno in varno odlagališče nizko in srednje radioaktivnih odpadkov.