SI
Show menu

Novice

Riko za Expo 2020 Dubaj

Dubaj, Združeni Arabski Emirati, 26. 1. 2021

Podjetje RIKO je uspešno zaključilo gradnjo slovenskega paviljona na prestižni razstavi EXPO 2020 Dubaj. 1950 m2 velik paviljon bo obiskovalcem razstave predstavil Slovenijo kot zeleno srce v središču Evrope, kot stičišče kopenskih in morskih prometnih poti s poudarjeno pomembno geostrateško pozicijo.   



Leseno kot velik izziv v deželi peska

Bogate izkušnje s področja lesene gradnje so Riku omogočile, da je postavil lesni montažni objekt v deželi, kjer lesene gradnji ni le nepoznana, temveč tudi ni zakonsko regulirana.

Bogato inženirsko znanje

Rikov inženirski know-how, ki združuje odlike projektnega vodenja, interdisciplinarni pristop ter uporabo BIM tehnologije  je pripomogel, da se je gradnja paviljona med prvimi uspešno zaključila na tej svetovno pomembni in odmevni platformi.

Povezovanje različnih inženirskih in kulturnih pristopov

Riko je v celoten proces vključil in povezoval mnoge pristope izvajalcev različnih strokovnih in kulturnih provinienc ter jih uspešno usmeril k skupnemu cilju in vsestranskemu zadovoljstvu. Slovenski paviljon je zato ponos vseh, ki so k njegovi uresničitvi prispevali vsa svoja bogata znanja, izkušnje in pričakovanja. Najlepša hvala za odlično Juretu Kotniku, Sandiju Piršu (Studio PIRSS), dr. Brunu Dujiću (CBD d.o.o.), podjetju Intra Ligting in Knauff Isolation ter lokalnim partnerjem podjetju  Capital Engineering Cousultancy in Henessey ter naročniku Ministrstvu za gospodarstvo in tehnologijo za zaupanje.

Preberite več:

>>> Gradnja slovenskega paviljona na EXPO Dubai 2020 napreduje

>>> Riku zaupana gradnja slovenskega paviljona na EXPO Dubai 2020