SI
Show menu

Novice

Slovenija, 23. 8. 2017

Nadgradnja centralne čistilne naprave v Ljubljani

Podjetje Riko bo znotraj projekta za odvajanje in čiščenje odpadnih voda v občinah Ljubljana, Medvode in Vodice nadgradilo čistilno napravo.
Preberi več
Slovenija, 10. 7. 2017

Uspešno in ugledno tudi v 2017, v Sloveniji in tudi širše

Janez Škrabec se po letošnji raziskavi ugleda Kline&Partner ponovno uvršča na tretje mesto najuglednejših slovenskih direktorjev, podjetje Riko pa se umešča na 17. mesto med najuglednejšimi podjetji v Sloveniji.
Preberi več
Makedonija, 19. 5. 2017

Odprli čistilno napravo Volkovo v Makedoniji

Čistilna naprava Volkovo odlikuje kakovostna in učinkovita tehnologija, ki preprečuje nevarnost izlivanja odpadnih vod iz posameznih septičnih jam oziroma greznic v podtalnico ali v vodotoke ter učinkovito in nadzorovano čistila odpadne vode iz naselij Kisela Jabuka, Stopanski Dvor in Volkovo.
Preberi več
Minsk, 15. 3. 2017

Podpisali novo pogodbo za rekonstrukcijo največje transformatorske postaje v Minsku

Janez Škrabec, direktor in solastnik družbe Riko, in generalni direktor družbe RUP Minskenergo Pavel Vladimirovič Drozd, sta v Minsku podpisala 38,5-milijonsko pogodbo. Riko bo za družbo Minskenergo obnovil njihovo največjo transformatorsko postajo. Le ta bo dopolnjevala verigo novih transformatorskih postaj, ki oskrbuje z energijo to naglo razvijajočo se belorusko prestolnico.
Preberi več
Ribnica, 19. 1. 2017

Podpisana pogodba za gradnjo nove Športne dvorane Rakek

Konzorcij podjetij Riko, d.o.o. As Primus, d.o.o. in Jelovica, d.o.o., je z Občino Cerknica podpisalo pogodbo za projektiranje in gradnjo športne dvorane Rakek, ki bo služila za športne, šolske in izven-šolske dejavnosti ter tudi za kulturne in družabne prireditve ter tako zapolnila problematično vrzel na področju športa, športne vzgoje in rekreacije.
Preberi več
20. 12. 2016

Začetek sodelovanja z Orlovsko regijo

V mestu Orel v Ruski federaciji je 15. decembra potekala poslovna konferenca in srečanje poslovnih svetov Slovenije in Rusije, ki jima predsedujeta Janez Škrabec, direktor podjetja RIKO na slovenski strani, ter Eduard Vajno, podpredsednik korporacije AVTOVAZ na ruski strani. Srečanje, ki je potekalo pod pokroviteljstvom gubernatorja Orlovske regije Vadima Potomskega, pomeni zagon gospodarskega sodelovanja med Orlovsko regijo in Slovenijo.
Preberi več
Ribnica, 19. 12. 2016

Odprtje razstave izbora del iz Likovne zbirke Riko

V petek 16.12.2016 smo v Galeriji Miklova hiša odprli razstavo izbora del iz Likovne zbirke Riko imenovano Preseki │Izseki. Razstavo je odprl minister za kulturo RS gospod Anton Peršak.
Preberi več
Zagreb, 16. 12. 2016

Vstopili na hrvaško tržišče

V sklopu večjega projekta »Revitalizacija centra za odpadne vode rafinerije v Reki« je podjetje Riko podpisalo prvo pogodbo na hrvaškem trgu. Podjetje Riko je bilo na javnem razpisu navkljub močni konkurenci dobro poznanih imen iz naftne industrije izbrano za dobavitelja opreme za API separator. Pogodba zajema inženiring, izdelavo in dobavo opreme, nadzor nad montažo, zagon ter šolanja osebja INA za obratovanje. Oprema API separatorjev predstavlja rekonstrukcijo in pokrivanje bazenov, v katerih se zbira odpadna nafta in procesne vode iz postopka obdelave surove nafte.
Preberi več
Beograd, 25. 10. 2016

Prodor na srbski trg

V podjetju Riko podpisali pogodbo za izgradnjo 10,6 km dolge primarne kanalizacije z enim črpališčem ter rekonstrukcijo in podaljšanje obstoječe kanalizacije. Projekt vključuje tudi izvedbo 2,6 km dolgega vodovoda in sistema za zbiranje in čiščenje odpadne vode v mestu Raška v Srbiji.
Preberi več
Ihan, 21. 9. 2016

Temeljni kamen za OŠ Ihan

S partnerjem podjetjem As Primus ter z investitorjem projekta Občino Domžale smo položili temeljni kamen za izgradnjo prizidka podružnične šole v Ihanu s pripadajočo zunanjo ureditvijo. Podjetje Riko je bilo v partnerstvu s podjetjem As Primus izbrano na javnem razpisu za generalnega izvajalca del. Dela, ki vključujejo gradnjo prizidka šole na ključ, bodo zaključena in predana naročniku v poletju naslednjega leta.
Preberi več
google-site-verification=Cd5QYSmH-kfhtDKTVDwc9AAxohdY3AGNp6_vkUlc_Tg