SI
Show menu

Novice

Požega, Hrvaška, 5. 3. 2020

Riko bo gradil novo čistilno napravo na Hrvaškem

Danes smo podpisali pogodbo za gradnjo čistilne naprave Požega v velikosti 33.500 PE in izgradnjo trstičnih gred za obdelavo in mineralizacijo mulja čistilnih naprav.
Preberi več
Dubaj, Združeni Arabski Emirati, 24. 2. 2020

Gradnja slovenskega paviljona na EXPO 2020 Dubaj napreduje

Podjetje RIKO gradi slovenski paviljon na svetovni razstavi Expo Dubaj 2020. Kot izbrani nosilec projekta za projektiranje in izgradnjo slovenskega paviljona gradnjo bo 1.550m2 velikega paviljona zaključil v poletnem času, uradno odprtje EXPA pa bo konec oktobra 2020.
Preberi več
Ljubljana, Slovenija, 4. 2. 2020

Baterijski hranilnik za projekt NEDO

Podjetje Riko bo za javno podjetje ELES dobavilo baterijski hranilnik NEDO, ki se bo nahajal v ljubljanskem BTC-ju. NEDO je triletni projekt pametnih omrežij, v katerem so osnovni partnerji NEDO in njegov pooblaščeni japonski izvajalec Hitachi ter družba ELES.
Preberi več
Kijev, Ukrajiina, 13. 1. 2020

Riko bo sodeloval pri modernizaciji podzemne železnice v Kijevu

Konec leta 2019 je podjetje RIKO zmagalo na javnem razpisu za modernizacijo zastarele opreme za avtomatski prehod potnikov na postajah Kijevske podzemne železnice. V skladu s podpisano pogodbo bo RIKO izvedel dobavo sodobne opreme in avtomatskih vrtljivih križev za triindvajset vhodov na postaje podzemne železnice ukrajinske prestolnice.
Preberi več
Ribnica, Slovenija, 10. 12. 2019

Otvoritev razstave Likovne zbirke Riko

Vas in vaše prijatelje vabimo na odprtje in ogled razstave v četrtek, 19. decembra, 2019 ob 19. uri v Galerijo Miklova hiša v Ribnici.
Preberi več
Ljubljana, Slovenija, 6. 12. 2019

Riku nagrade za Najbolj uglednega delodajalca v panogi Gradbeništvo

Največji zaposlitveni portal MojeDelo.com je letos že osmič zapored podelil nazive ugledni delodajalec. Podjetje Riko je na podlagi ugotovitev najuspešnejšega evropskega podjetja, ki se ukvarja z raziskavami ugleda – Universum Global – tako prejelo naziv Najbolj ugleden delodajalec v panogi Gradbeništvo.
Preberi več
Minsk, Belorusija, 2. 12. 2019

Podpisana nova pogodba z Minskenergom

V novembru sta direktor podjetja Riko Janez Škrabec in generalni direktor družbe Minskenergo Oleg Ščemelj v Minsku slavnostno podpisala pogodbo, ki naznanja začetek obnove ene od pomembnejših transformatorskih postaj v mestu Minsk — Himzavod 110/10/6 kV. To bo že Rikov 16. tovrstni projekt na območju Belorusije.
Preberi več
Dubaj, Združeni Arabski Emirati, 20. 11. 2019

Riku zaupana gradnja slovenskega paviljona na EXPO Dubai 2020

Podjetje RIKO je bilo na javnem razpisu izbrano kot nosilec projekta za projektiranje in izgradnjo slovenskega paviljona na svetovni razstavi Expo Dubai 2020. Pričetek gradnje za 1.550 m2 velik in 2,5 milijona vreden velik paviljon, katerega idejno zasnovo jo pripravilo podjetje Magnet Design, d.o.o., iz Ljubljane, se pričakuje v decembru 2019, dela pa bodo dokončana pred uradno otvoritvijo EXPA, 20. oktobra 2020.
Preberi več
Portorož, Slovenija, 13. 11. 2019

Riko prenavlja hotel Histrion

Podjetje Riko v Portorožu prenavlja hotel Histrion, ki velja za največji hotel v Sloveniji, s pripadajočim bazenskim kopališčem in wellness centrom Laguna. Prenova vključuje energetsko sanacijo hotela, gradbeno obrtniška dela, ki obsegajo rušitvena dela, gradbena, keramičarska in mizarska dela, slikopleskarstvo, elektro in strojne inštalacije, dobavo in montažo stavbnega pohištva, dobavo opreme v sobah, dobavo in montažo opreme wellness centra in bazenske tehnike. Investitorju, to je Hoteli Bernardin, d.d., bomo zaključen objekt predali 1. junija 2020.
Preberi več
Ribnica, Slovenija, 1. 11. 2019

Zaključek projekta gradnje vodovoda v Ribniško-Kočevski dolini

Konec oktobra smo uspešno, in znotraj pogodbenga roka, zaključili projekt izgranje vodovoda na območju Sodražica - Ribnica – Kočevje.
Preberi več