SI
Show menu

Novice

26. 7. 2011

Nova pogodba z ukrajinskim Turboatomom

V Riku bomo ukrajinskemu Turboatomu dobavili peskalni stroj VK 4500 x 3500 MS. Pogodbo o dobavi sta na sedežu podjetja v Harkovu podpisala Janez Škrabec, direktor podjetja Riko, d.o.o., in Viktor Georgevič Subotin, generalni direktor družbe Turboatom. Pri podpisu pogodbe je bil prisoten tudi častni konzul R Slovenije v Harkovu gospod Anatolij Mihajlovič Bondarenko, ki se trudi za vitalno poslovno vez med Slovenijo in Ukrajino.
Preberi več
20. 7. 2011

Pričeli z izgradnjo CERO Slovenska Bistrica

Za izvedbo storitve projektiranja, dobave opreme, gradnje, poskusnega obratovanja ter predaje v obratovanje in upravljanje projekta CERO Slovenska Bistrica smo bili v Riku izbrani za izvajalca del, skupaj s partnerjema Granit d.d. Slovenska Bistrica in Drava vodnogospodarsko podjetje, d.d. Ptuj. Danes smo pričeli z gradbenimi deli.
Preberi več
6. 7. 2011

Beloruski večer

S temperamentnimi ritmi, veličastno koreografijo Valentine Gajeve in s solističnimi bravurami so plesalci Beloruskega državnega plesnega ansambla Koroški včeraj navdušili publiko Festivala Ljubljana.
Preberi več
4. 7. 2011

Riko bo gradil čistilno napravo Radeče

Župan občine Radeče Matjaž Han in direktor podjetja Riko, d.o.o., Janez Škrabec danes podpisala pogodbo za izgradnjo čistilne naprave Radeče.
Preberi več
24. 6. 2011

Maroko v perspektivah in doživetjih

V hotelu Slon v Ljubljani se je odvijalo celodnevno bilateralno srečanje »Morocco meets Slovenia« pod okriljem Veleposlaništva Kraljevine Maroko. Visoki gostje iz Maroka in strokovnjaki iz različnih področjih so predstavili slovenski javnosti ustavne spremembe Maroka in njegovo pozicijo v euromeditaranskem bazenu ter spregovorili tudi o možnostih gospodarskega sodelovanja med Slovenijo in Marokom.
Preberi več
8. 6. 2011

"Morocco meets Slovenia"

Veleposlaništvo Kraljevine Maroko in Konzulat Kraljevine Maroko vabita v četrtek, 23. junija 2011, v hotel Slon v Ljubljani na niz dogodkov, ki odstirajo politične, gospodarske in kulturne perspektive Kraljevine Maroko.
Preberi več
23. 5. 2011

Škrabec drugi najuglednejši direktor

Janez Škrabec, direktor podjetja Riko, je na letošnji lestvici najuglednejših direktorjev uvrščen na drugo mesto. Raziskavo ugleda podjetij in direktorjev vsako leto izvede agencija Kline Partner na vzorcu 800 predstavnikov poslovne javnosti, menedžerjev iz velikih, srednjih in majhnih podjetij v Sloveniji.
Preberi več
19. 5. 2011

Janez Škrabec v Obrazih

»…Riko je uspešen tudi zato, ker ima generacijski konsenz – v timu sledite lahko vsem generacijam, od študentov do upokojencev. Ker balansiramo med mladostniškim zagonom in drznostjo ter umirjeno modrostjo na drugi strani, smo bolj uspešni. Npr. moj oče je star 78 let, je v pokoju, a še vedno dejaven član podjetja. Tudi drugi, ki so prestopili med upokojence, še vedno delajo z nami. Zakaj? Kultura v Riku je podjetniška, vsak se prej ali slej navzame podjetniškega duha, ki pa ne usahne s prehodom v penzijo. Vsi v Riku smo se vajeni non stop spraševati, kako smo lahko še bolj koristni za podjetje…«
Preberi več
8. 5. 2011

Prva pogodba s podjetjem Hydrosila

V podjetju Riko smo podpisali prvo pogodbo za dobavo tehnološke opreme z ukrajinskim podjetjem Hydrosila iz Kirivograda, ki velja za največjega proizvajalca hidravličnih enot in komponent na območju držav bivše Sovjetske zveze.
Preberi več
6. 5. 2011

Podpisali pogodbo s podjetjem Kolektor Etra

Direktor podjetja Riko d.o.o. Janez Škrabec in predsednik koncerna Kolektor Stojan Petrič ter direktor komerciale v Kolektor ETRA Peter Novak so danes v hotelu Jožef v Idriji podpisali pogodbo o sodelovanju pri projektu izgradnje transformatorskih postaj na ključ v Minsku v Belorusiji, ki ga vodi podjetje Riko kot generalni izvajalec. Podjetje Kolektor ETRA bo za ta projekt izdelal in dobavil do konca leta 2012 pet energetskih transformatorjev moči 40 MVA in napetosti 110/20 kV.
Preberi več
google-site-verification=Cd5QYSmH-kfhtDKTVDwc9AAxohdY3AGNp6_vkUlc_Tg