SI
Show menu

Novice

Slovenija, 29. 9. 2017

Manager leta 2017 je Janez Škrabec

Upravni odbor Združenja Manager je za managerja leta 2017 izbral Janeza Škrabca, direktorja podjetja Riko. Priznanje, ki velja za eno najuglednejših na odmevne gospodarske dosežke, mu je na včerajšnji slovesnosti na Managerskem kongresu v Portorožu izročil Andrej Božič, lanski lavreat Združenja Manager in predsednik komisije izbor prejemnika priznanja Manager leta v obdobju 2017 – 2020.
Preberi več
Slovenija, 29. 9. 2017

11 let sodelovanja pri projektu The Lakes by Yoo

Letos obeležujemo že enajsto obletnico sodelovanja pri projektu the Lakes by Yoo. Le v letu 2017 bomo postavili 10 novih hiš, kar v dobrih desetih letih sodelovanja nanese na kar 85 hiš.
Preberi več
Slovenija, 27. 9. 2017

Danes odpiramo hidroelektrarno Brežice

Danes v Brežicah poteka slovesna otvoritev HE Brežice. Podjetje Riko je v okviru projekta izgradilo akumulacijski bazen z visokovodnim razbremenilnikom ter poskrbelo za dobavo hidromehanske opreme.
Preberi več
Slovenija, 23. 8. 2017

Nadgradnja centralne čistilne naprave v Ljubljani

Podjetje Riko bo znotraj projekta za odvajanje in čiščenje odpadnih voda v občinah Ljubljana, Medvode in Vodice nadgradilo čistilno napravo.
Preberi več
Slovenija, 10. 7. 2017

Uspešno in ugledno tudi v 2017, v Sloveniji in tudi širše

Janez Škrabec se po letošnji raziskavi ugleda Kline&Partner ponovno uvršča na tretje mesto najuglednejših slovenskih direktorjev, podjetje Riko pa se umešča na 17. mesto med najuglednejšimi podjetji v Sloveniji.
Preberi več
Makedonija, 19. 5. 2017

Odprli čistilno napravo Volkovo v Makedoniji

Čistilna naprava Volkovo odlikuje kakovostna in učinkovita tehnologija, ki preprečuje nevarnost izlivanja odpadnih vod iz posameznih septičnih jam oziroma greznic v podtalnico ali v vodotoke ter učinkovito in nadzorovano čistila odpadne vode iz naselij Kisela Jabuka, Stopanski Dvor in Volkovo.
Preberi več
Minsk, 15. 3. 2017

Podpisali novo pogodbo za rekonstrukcijo največje transformatorske postaje v Minsku

Janez Škrabec, direktor in solastnik družbe Riko, in generalni direktor družbe RUP Minskenergo Pavel Vladimirovič Drozd, sta v Minsku podpisala 38,5-milijonsko pogodbo. Riko bo za družbo Minskenergo obnovil njihovo največjo transformatorsko postajo. Le ta bo dopolnjevala verigo novih transformatorskih postaj, ki oskrbuje z energijo to naglo razvijajočo se belorusko prestolnico.
Preberi več
Ribnica, 19. 1. 2017

Podpisana pogodba za gradnjo nove Športne dvorane Rakek

Konzorcij podjetij Riko, d.o.o. As Primus, d.o.o. in Jelovica, d.o.o., je z Občino Cerknica podpisalo pogodbo za projektiranje in gradnjo športne dvorane Rakek, ki bo služila za športne, šolske in izven-šolske dejavnosti ter tudi za kulturne in družabne prireditve ter tako zapolnila problematično vrzel na področju športa, športne vzgoje in rekreacije.
Preberi več
20. 12. 2016

Začetek sodelovanja z Orlovsko regijo

V mestu Orel v Ruski federaciji je 15. decembra potekala poslovna konferenca in srečanje poslovnih svetov Slovenije in Rusije, ki jima predsedujeta Janez Škrabec, direktor podjetja RIKO na slovenski strani, ter Eduard Vajno, podpredsednik korporacije AVTOVAZ na ruski strani. Srečanje, ki je potekalo pod pokroviteljstvom gubernatorja Orlovske regije Vadima Potomskega, pomeni zagon gospodarskega sodelovanja med Orlovsko regijo in Slovenijo.
Preberi več
Ribnica, 19. 12. 2016

Odprtje razstave izbora del iz Likovne zbirke Riko

V petek 16.12.2016 smo v Galeriji Miklova hiša odprli razstavo izbora del iz Likovne zbirke Riko imenovano Preseki │Izseki. Razstavo je odprl minister za kulturo RS gospod Anton Peršak.
Preberi več