SI
Show menu

Novice

9. 12. 2015

Razstavljena zbirka na ogled v Galeriji Miklova hiša

Likovna zbirka Riko vključuje preko 300 slikarskih in kiparskih del najpomembnejših umetnikov od konca 19. stoletja do danes. Ne predstavlja zaključene celote, temveč z zavezanostjo sistematičnemu zbirateljstvu, z jasno zbirateljsko politiko in mecensko držo zasleduje in podpira presežke slovenske sodobne umetnosti. Širjenje obsega s kontinuiranimi odkupi, redne predstavitve ter živi stik z umetniki ji izrisujejo svojevrsten značaj in pomen v slovenskem kulturnem prostoru in tudi širše.
Preberi več
Metlika, 30. 11. 2015

Odprli novo vodovodno omrežje v Beli krajini

V Metliki smo namenu predali projekt Belokranjski vodovod II. faza, ki velja za najpomembnejši skupni infrastrukturni projekt belokranjskih občin. Projekt, ki smo ga vodili v Riku, dolgoročno rešuje problem vodooskrbe v Beli krajini.
Preberi več
28. 10. 2015

Odprt RCERO Zasavje

Slovesno odprli Regijski center za ravnanje z odpadki, izgradnjo vodilo podjetje Riko, d.o.o.
Preberi več
26. 10. 2015

Odprli čistilno napravo v Litiji in Šmartnu pri Litiji

Izgradnjo čistilne naprave Litija in Šmartno pri Litiji v velikosti 11.000 PE s 15,4 km kanalizacije je kot glavni izvajalec vodilo podjetje Riko. Kot podizvajalca sta v projektu sodelovala podjetje Trgograd za izvedbo gradbenih del ter Inštitut za ekološki inženiring d.o.o. za projektiranje in dobavo opreme. Na slovesnosti bila prisotna tudi gospa Irena Majcen, ministrica za okolje in prostor RS.
Preberi več
Idrija, 5. 10. 2015

Odprli čistilno napravo v Idriji

Čistilna naprava v občini Idrija slovesno odprta. Kot glavni izvajalec se pod njo podpisuje podjetje Riko, ki je poskrbelo za rušenje in rekonstrukcijo nekaterih obstoječih objektov, gradnjo novih objektov, vgradnjo nove tehnološke opreme in povečanje zmogljivosti iz 4500 PE (populacijskih enot) na 9000 PE.
Preberi več
23. 9. 2015

Podpisali pogodbo z Infro

Janez Škrabec, direktor podjetja Riko, je podpisal z Vojkom Sotoškom, direktorjem podjetja Infra, ki je zadolženo za infrastrukturna dela pri gradnji spodnjesavskih HE, pogodbo za izgradnjo akumulacijskega bazena z visokovodnim razbremenilnikom za hidroelektrarno (HE) Brežic.
Preberi več
11. 3. 2015

Predali tri lesene vile v Les Bordesu

Postavili in predali smo naročniku tri lesene vile v Les Bordesu v Franciji, ki velja za enega najlepših golf resortov na svetu.
Preberi več
5. 3. 2015

Riku nagrada En.odmev 015

Letošnje leto Energetika.NET v sodelovanju z bonitetno hišo Bisnode nagrado En.odmev podeljuje petič. »Čeprav se danes borimo s slabšo gospodarsko situacijo kot je bila pred pričetkom podeljevanja nagrade, pa podjetja, ki jih srečujemo in ocenjujemo, uspešno premagujejo ovire,« pravijo člani strokovne komisije, ki je razglasila letošnje zmagovalce. Prejemniki nagrade En.odmev 015 so podjetja BSP Southpool, Termo tehnika in družba Riko.
Preberi več
3. 2. 2015

Podpisan sporazum o sodelovanju z OTV Veolia

Ob državniškem obisku gospoda Alaina Richarda v Sloveniji, posebnega predstavnika francoskega ministra za zunanje zadeve in mednarodni razvoj, ki je zadolžen za gospodarske odnose z Balkanom, smo v podjetju Riko podpisali »Sporazum o sodelovanju« s francosko družbo OTV. Družba OTV spada pod okrilje francoske multinacionalne Veolia
Preberi več
16. 1. 2015

Postavljamo že drugo vilo na Les Bordes

Prvim trem lesenim vilam v velikosti 450m2, ki jih Rikovi mojstri pravkar postavljajo na posestvu Les Bordes, bo v prihodnje sledilo še najmanj 21 vil. Eno izmed najlepših in najbolj prestižnih golf resortov v Evropi se revitalizira – investitorji nameravajo tu postaviti 61 lesenih vil, hotelske apartmaje in rezidenčni klub. Podjetje Riko si je zaupanje investitorjev okrepilo tudi zaradi bogatih referenc, med katerimi izstopa projekt The Lakes by Yoo v Angliji in sodelovanje s Philippom Starckom.
Preberi več
google-site-verification=Cd5QYSmH-kfhtDKTVDwc9AAxohdY3AGNp6_vkUlc_Tg