SI
Show menu

Novice

22. 10. 2014

Ukrajinski umetniki o Sloveniji

Častni konzulat Slovenije v ukrajinskem mestu Harkov si prizadeva za krepitev vsestranskih odnosov med Slovenijo in Ukrajino. Podjetje Riko, ki je v harkovski regiji prepoznavno podjetje – dobavlja namreč tehnološko opremo za modernizacijo proizvodnje največjemu harkovskemu podjetju Turboatom – konzulatu iskreno čestita za razstavo ukrajinskih umetnikov, ki so se v svojem delu posvetili Sloveniji.
Preberi več
14. 10. 2014

P.A.T.H. by SwR premierno predstavljena

V okolici Pariza v vasici Montfort Lꞌ Amaury, kjer stoji prva hiša s podpisom Starck with Riko sta Philippe Starck in Janez Škrabec, direktor podjetja Riko, javnosti premierno predstavila linijo hiš P. A. T. H. (“Prefabricated Accessible Technological Homes” – P.A.T.H.). Hiše združujejo prepoznavni Starckov brezčasni dizajn in Rikove dolgoletne izkušnje z najbolj napredno tehnologijo v gradnji plus energijskih hiš. Različni modeli P.A.T.H. so sedaj na voljo kupcem na www.starckwithriko.com in preko P.A.T.H. distribucijske mreže.
Preberi več
6. 10. 2014

Novi transformatorski postaji v Minsku

Po izgradnji 4 transformatorskih postaj, ki uspešno delujejo, so v Riku podpisali pogodbo z investitorjem Minskenergom za gradnjo nove in rekonstrukcijo obstoježe transformatorske postaje. Obe bosta razvijajočemu se mestu Minsk izboljšali oskrbo z energijo. Vrednost projekta je 43 mio eur (brez ddv).
Preberi več
26. 9. 2014

Odprli čistilno napravo v Radljah ob Dravi

Ob občinskem prazniku Radelj ob Dravi odprli čistilno napravo za odvajanje in čiščenje odpadnih voda v občini Radlje ob Dravi, ki smo jo zgradili v podjetju Riko skupaj s partnerjem družbo SGP Pomgrad, d. d.
Preberi več
16. 7. 2014

Odprtje novih trafo postaj v Minsku

Odprli dve novi transformatorski postaji v Minsku – Brestskaja in Kamennaja Gorka.
Preberi več
16. 7. 2014

Uspešno in ugledno

Janez Škrabec se po letošnji raziskavi ugleda Kline&Partner ponovno uvršča na drugo mesto najuglednejših slovenskih direktorjev, podjetje Riko pa se umešča na 16. mesto med najuglednejšimi podjetji v Sloveniji.
Preberi več
14. 7. 2014

Hidravlična stiskalnica za MAZ

Podjetje Riko je bilo na javnem razpisu beloruskega avtomobilskega giganta družbe MAZ izbrano za dobavitelja hidravlične stiskalnice za preoblikovanje pločevine-globoki vlek. Po Rikovi tehnološki rešitvi so stiskalnico, namenjeno za preoblikovanje pločevine, izdelali v tovarni SMM v Mariboru. Dimenzije stiskalnice so 5 x 3,5 x 10 m, njena teža je 270 ton, skupna sila pa 1630 ton.
Preberi več
2. 7. 2014

Vstop na nove trge: Moldova

Vstopili na nov trg. V podjetju Riko namreč sklenili novo pogodbo o izgradnji dveh modularnih čistilnih naprav v regiji Strasheni v Republiki Moldovi. To je prvi posel podjetja RIKO v Moldovi, ki ga bo s finančno donacijo v okviru Uradne razvojne pomoči podprlo tudi Ministrstvo za zunanje zadeve.
Preberi več
16. 6. 2014

Kempinski se pospešeno dokončuje

Izgradnja kompleksa Kempinski v Minsku, ki ga vodi podjetje Riko, naglo napreduje. Operativna ekipa uspešno vodi projekt; zaključujejo se dela v notranjosti ter v ureditvi okolice. Dela se pospešeno izvajajo vse dni v tednu, dnevno je na gradbišču prisotnih preko 600 delavcev in preko 50 predstavnikov vodstvenega kadra.
Preberi več
3. 6. 2014

Dela na predoru Markovec

Podjetje Riko s svojimi partnerji Iskra sistemi, Javna razsvetljava, IMP in Traffic design začenja z izvajalskimi deli na predoru Markovec. Konzorcij omenjenih podjetij je bil izbran na javnem razpisu družbe DARS za dobavo in izvedbo elektro-strojne opreme. Podjetje Riko bo s svojim inženirskim pristopom in preteklimi referencami pri opremljanju predorov izvedlo prezračevanje predora, avtomatski gasilni sistem pogonskih central, protihrupno oblogo ter vzpostavitev delovanja hidrantnega omrežja. Dela, ki so se pravkar pričela, bodo zaključena konec letošnjega oktobra.
Preberi več
google-site-verification=Cd5QYSmH-kfhtDKTVDwc9AAxohdY3AGNp6_vkUlc_Tg